Thomas a Kempis sportiefste VO-school!

| 25-04-2012

Het Thomas a Kempis College uit Zwolle is de sportiefste school van Nederland in het voortgezet onderwijs. Dat is bekendgemaakt tijdens een slotmanifestatie in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. Vijf scholen, genomineerd uit een voorselectie van de twintig sportiefste scholen van Nederland, presenteerden zich aan een jury. Het TaK, in 2010 al eens tweede, overtuigde het meeste en kon een cheque van 6.000 euro tegemoet zien, door de vier grote gymnastiektoestellenfabrikanten van Nederland beschikbaar gesteld. De overige vier finalisten ontvingen een cheque van 1.500 euro.

De thuiswedstrijd voor het Thomas a Kempis College was tot op het laatst superspannend. “We hadden geweldige concurrentie”, zegt directeur Tjeerd Biesterbosch. “Het is fantastisch dat we gewonnen hebben. Een prachtige erkenning voor jarenlang keihard werken door de mensen van zowel het Thomas a Kempis College als het Centre for Sports & Education.” Volgens juryvoorzitter Henk Gemser waren de vijf genomineerde scholen allemaal winnaars. “Maar er is één school die al vele jaren heel consequent, met dezelfde strategie en hetzelfde beleid, probeert op een maximale manier sport binnen en buiten de school een kans te geven, waarbij de school de regie houdt”, vertelde hij bij de prijsuitreiking. “Organisaties worden bij het sportgebeuren betrokken en trainers en coaches van verenigingen worden gevraagd om mee te doen en zelfs didactisch opgeleid en begeleid. Deze school is de sportiefste school van Nederland.”

De genomineerde scholen lieten zich de gehele dag in het Landstede Sportcentrum van hun beste kant zien. Er waren clinics en podiumpresentaties en ’s middags deed iedereen mee aan de recordpoging om in de Nationale Sportweek zoveel mogelijk mensen te laten bewegen op het nummer ‘Doede360’. De vijf scholen werden door de jury bevraagd over hun visie en motivatie. “We hadden daar vijf minuten voor”, legt Biesterbosch uit. “We hebben aangegeven dat we heel mooie programma’s hebben, gebaseerd op passie voor sport, werk maken van sport en beter worden in sport. Ons motto is sportief leren en excelleren. Op het Thomas a Kempis College komt iedereen aan bod, van topsporter tot de leerling die niet zo goed is in sport. Het is geweldig dat we gewonnen hebben en nu voor twee jaar de sportiefste school van Nederland zijn.”

SportService Zwolle, Thomas a Kempis College, KVLO, Landstede Sportcentrum, Landstede

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws