Thomas a Kempis net niet de sportiefste

| 21-04-2010

Het Thomas a Kempis College is niet de sportiefste school van Nederland geworden. Het TaK was woensdag één van de vijf finalisten die streden om de titel ‘sportiefste middelbare school van Nederland’. Een vakjury onder leiding van Henk Gemser riep aan het eind van de dag het Scala College uit Alphen aan de Rijn tot winnaar uit, TaK werd tweede. Wel is de Zwolse school winnaar van de publieksprijs.

Het TaK reisde woensdag met veertig derdeklassers af naar de Technische Universiteit Delft, waar de vijf genomineerde scholen hun sportieve programma aan een jury presenteerden. De nominatie van TaK was vooral gebaseerd op het programma voor breedtesport dat de school biedt. In dit programma (Mijn TaK van Sport) proberen leerlingen steeds vijf weken lang een sport om zo te ontdekken welke het beste bij hen past. Het Thomas a Kempis College hoopt zo te stimuleren dat leerlingen een leven lang blijven bewegen.

Het Scala College uit Alphen aan de Rijn kreeg als winnaar een cheque ter waarde van 6.000 euro. Voor het Thomas a Kempis college was er, net als voor de nummers drie tot en met vijf, een cheque van 1.500 euro. Die kunnen de scholen besteden bij vier grote fabrikanten van gymnastiektoestellen, zodat zij ook in de toekomst er alles aan doen om sportief te blijven.

NOC*NSF, Thomas a Kempis College, KVLO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws