Thomas a Kempis leidt in zaalcompetitie

| 04-04-2016

Het Thomas a Kempis College (TAK) mag zich na de eerste speelrondes van de VO-scholencompetitie koploper noemen. In de WRZV-hallen strijden vier scholen in verschillende samenstellingen om die ene felbegeerde plaats en vooralsnog is het TAK de nummer één. De school voelt wel de hete adem van het Carolus Clusius College en Talenstad in de nek. “Ik ben tevreden over het verloop van de competitie. De start is succesvol”, zegt projectleider Dion Reijnen.

Het idee van een scholencompetitie komt voort uit de sportimpuls ‘zaalvoetbal in Zwolle’. De vier benaderde scholen waren gelijk razend enthousiast om hun leerlingen, na schooltijd, extra sport aan te bieden. Inmiddels is het toernooi in gang geschoten en na de eerste speelrondes is het TAK de nummer één, gevolgd door het Carolus Clusius College, Talentstad en rode lantaarndrager Groene Welle. Freddy Eikelboom, voorzitter van zaalvoetbalvereniging WRZV, blikt tevreden terug op de eerste weken. “Wat mij betreft krijgt deze competitie een jaarlijks terugkerend karakter, met liefst nog meer deelnemende scholen. Het zou geweldig zijn als alle VO-scholen hier straks aan deel kunnen nemen, zodat kinderen al op jonge leeftijd kennis kunnen maken met recreatief zaalvoetbal bij de WRZV.”

De volgende ronde in de scholencompetitie staat voor aankomende woensdag op het programma. Vanaf 16.00 uur zijn de WRZV-hallen het domein van de meisjes uit de klassen één en/of twee.

Voetbal, WRZV-hallen, Thomas a Kempis College, Zaalvoetbal, Freddy Eikelboom

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws