Thomas a Kempis College genomineerd

| 12-03-2012

De Zwolse school Thomas a Kempis College is met de locatie CSE genomineerd voor de verkiezing van de sportiefste school van Nederland. Voor deze verkiezing konden middelbare scholen uit heel Nederland worden opgegeven en zo dus ook deze school uit Zwolle. Op 25 april wordt op het terrein van Landstede in Zwolle bekend welke school de titel twee jaar lang mag dragen. De winnende school ontvangt naast de titel ook een cheque van 6.000 euro.

De verkiezing van de sportiefste VO-school van Nederland is een wedstrijd waar alle scholen in het voortgezet onderwijs aan mee konden doen. Scholen werd gevraagd om hun tot nu toe uitgevoerde plannen met betrekking tot bewegen en sport in te dienen. Het belangrijkste doel hiervan moest het geven van een kwaliteitsimpuls aan het programma voor bewegen en sport in het voortgezet onderwijs zijn. Een nominatiecommissie heeft er uiteindelijk voor gekozen om onder andere het Thomas a Kempis College te nomineren uit de vele aanmeldingen. Beide scholen zijn al zeker van een geldbedrag van 1.500 euro, omdat alle genomineerden dat geldbedrag krijgen.

Scholen die genomineerd zijn, worden uitgenodigd om met een groep leerlingen naar de landelijke finaledag in Zwolle te komen. Daar wordt de schoolleiding, een leerkracht en een leerling door een deskundige jury ondervraagd. Ook krijgen de scholen een sportprogramma voorgeschoteld en wordt er van de scholen gevraagd om een presentatie te geven. De verkiezingen worden georganiseerd door de KVLO in samenwerking met het NOC*NSF, de gemeente Zwolle, SportService Zwolle, Hogeschool Windesheim en de Landstede Groep.

Gemeente Zwolle, SportService Zwolle, NOC*NSF, CSE, Thomas a Kempis College, Hogeschool Windesheim, Landstede Sportcentrum, Landstede

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws