Thijs Visscher traint marathonschaatsers

| 23-07-2013

Zwollenaar Thijs Visscher wordt de trainer van het Zwolse marathonschaatsteam, dat de afgelopen jaren werd gesponsord door Paul van Vilsteren Installatietechniek en nu nog op zoek is naar een nieuwe sponsor. De 32-jarige Visscher is zelf in het verleden lid geweest van de gewestelijke selectie KNSB Oost en heeft meerdere NK-deelnames op zijn naam staan.

De marathonploeg - met Hannes Schalkwijk, Tossa Heesen en Emiel de Groot - denkt dat Visscher door zijn ervaring als schaatser en zijn inzicht als trainer een meerwaarde kan zijn, om de prestaties van de rijders naar een hoger plan te tillen. Meest succesvol in het afgelopen schaatsseizoen was Hannes Schalkwijk. Hij kwam in de eerste divisie één keer op het podium en was goed voor enkele top-10 noteringen. Schalkwijk eindigde op een veertiende plaats in het algemeen klassement. Tossa Heesen daarentegen kende vorig jaar in verband met zijn gezondheid een moeilijke start, maar werd gedurende het seizoen steeds belangrijker voor de ploeg en heeft deze zomer al enkele podiumplaatsen bij het skeeleren behaald. Zwollenaar Emiel de Groot tot slot is al jaren een vaste en betrouwbare waarde voor het team en hoopt komend seizoen ook voor eigen kansen te kunnen gaan.

Een oude bekende binnen het Zwolse marathonteam is Peter Agten. Hij maakte in het seizoen 2011-2012 zelf deel uit van het voormalige Team Van Vilsteren. Samen met Gerben van Vilsteren, die al enkele jaren voor de ploeg actief is als ploegleider en verzorger, neemt Agten komend seizoen de rol van ploegleider op zich. Beide heren zullen veelvuldig op de Nederlandse kunstijsbanen - en mogelijk veel op natuurijs - te vinden zijn om het team te coachen. Momenteel is het team nog op zoek naar een vierde rijder. Al lopen er wel gesprekken met een schaatser die in sportief oogpunt een grote aanwinst kan zijn. Ook Zwollenaar Jelmer van Vilsteren is nog steeds in beeld bij de ploeg, wanneer hij toch nog in aanmerking komt voor dispensatie om toe te treden tot de eerste divisie. Sponsoren kunnen zich richten tot marathonschaatsteam.overijsselno@spmgmail.com.

Schaatsen, Emiel de Groot, Gerben van Vilsteren, Paul van Vilsteren schaatsploeg, Peter Agten, Hannes Schalkwijk, Jelmer van Vilsteren, Tossa Heesen


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws