Thijs van Noorden zegt volleybal vaarwel

| 23-05-2019

“Soms is het beter iets moois te verliezen. Beter verliezen dan dat je het nooit hebt gehad.” Het zijn twee zinnen uit het lied ‘Heilige Anthonius’ van Rowwen Hèze. En met die woorden neemt Thijs van Noorden afscheid van zijn geliefde sport. De 33-jarige Apeldoorner stopt met volleyballen op het hoogste niveau en geeft voorrang aan een maatschappelijke carrière.

© Jan Burgman Fotografie

Thijs van Noorden streek in de zomer van 2010 in Zwolle neer om te gaan spelen voor Landstede Volleybal. Twee jaar later maakte hij even een kort uitstapje naar het Franse Michelet Halluin, om vervolgens snel in Zwolle terug te keren in de rol van assistent van coach Redbad Strikwerda. Van Noorden vierde als assistent-coach grote successen met Landstede Volleybal en besloot in 2016 - nadat Landstede stopte als partner van de Zwolse eredivisieploeg - om samen met ‘baardvriend’ Jelle Hilarius de handschoen op te pakken.

“Ik ben blij dat wij de afgelopen drie jaar nog met Coníche Topvolleybal Zwolle in de eredivisie hebben gespeeld. Dat was heel tof en gaaf”, zegt Van Noorden, die als speler/coach een belangrijke schakel was in de Zwolse ploeg. “Sportief kun je stellen dat het project is mislukt, maar ik moet zeggen dat ik er heel veel van heb geleerd. In de breedste zin van het woord, want ik heb er als speler/coach en zeker ook als mens veel van opgestoken. Daarnaast mogen wij er trots op zijn dat wij er met minimale middelen in zijn geslaagd om nog drie jaar eredivisievolleybal in Zwolle te spelen. Het was gewoon heel bijzonder.”

© Jan Burgman Fotografie

In Zwolle maakte Thijs van Noorden het huidige decennium niet alleen furore als speler/coach, want daarnaast fungeerde hij als manager/trainer bij de volleybaltak van het Centre for Sports & Education (CSE). “Klopt, maar ook bij het CSE stop ik. Er komt een einde aan een mooi tijdperk en tegelijkertijd sta ik aan het begin van een nieuw tijdperk”, aldus Van Noorden, die momenteel op zoek is naar een baan. “Ik kies nu inderdaad voor een maatschappelijke carrière”, benadrukt de Apeldoorner, die niet precies weet welke kant hij opgaat. “Werken in de zorg of in het onderwijs vind ik interessant, maar ik sta ook open voor bijvoorbeeld een functie als coach in het bedrijfsleven.”

Tot slot richt Van Noorden zich nog eenmaal tot de Zwolse sportliefhebbers en in het bijzonder alle volleybalfans. “Ik wil de Zwolse sportwereld via deze weg bedanken voor de mooie tijd. Ik heb al die jaren genoten van de steun en support.”

Volleybal, Thijs van Noorden, Topvolleybal Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws