Tess Boekema wint crossloop in Raalte

| 07-12-2010

Tess Boekema heeft zondag de eerste crossloop van het Sallands Cross Circuit gewonnen. De Zwolse (1993) was de snelste over tien kilometer bij de dames onder de veertig jaar. De loopster van RCL '98 legde het parcours af in een tijd van 51.23 minuten. Het bleek de derde tijd bij de dames overall. Vorige winter won Tess het circuit op de vijf kilometer. Ze wist toen twee crosslopen (Raalte en Lierderholthuis) te winnen en werd vier keer tweede.

Het Sallands Cross Circuit, bestaande uit tien regionale crosslopen in Salland, wordt voor de negende keer gehouden. Om in aanmerking te komen voor het klassement dient een loper aan zes wedstrijden te hebben deelgenomen. Per loop kunnen deelnemers punten scoren. De eerst gefinishte krijgt één punt, de volgende twee punten; en zo verder. Wie aan het eind over zes (best gelopen) wedstrijden de minste punten heeft behaald, eindigt als eerste in het klassement. Bij een gelijke eindstand in het klassement telt het aantal eerste plaatsen van alle gelopen wedstrijden.

Bij de eerste loop, in Raalte, stonden in totaal 33 Zwollenaren aan de start. Vier lopers wisten uiteindelijk het podium te halen, inclusief de eerste plaats van Tess Boekema. Angelique Poppe (51.37) werd derde in de categorie dames 40+, René Poppe (42.00) werd derde bij de heren en Theo Boekema (45.54) werd tweede in de categorie heren 50+. De volgende crossloop van het Sallands Cross Circuit wordt zondag 12 december gehouden in Luttenberg.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Tess Boekema, René Poppe, Angelique Poppe

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws