Tess Boekema stelt eindoverwinning veilig

| 16-01-2012

De Zwolse Tess Boekema heeft afgelopen zondag haar eindoverwinning in het Sallands Cross Circuit veiliggesteld. In Broekland won zij oppermachtig haar zesde race van het seizoen, genoeg om opgenomen te worden in het eindklassement. Broer Bas Boekema moet nog deelnemen aan de twee resterende wedstrijden om de eindoverwinning te grijpen. Rubin Vos was in Broekland uiteraard ook weer de sterkste. Hij liep de 3,4 kilometer als snelste in 12:05.

Tess Boekema was ook in Broekland weer oppermachtig. De Zwolse liep de tien kilometer in 43:50, zo’n twintig seconden sneller dan de nummer twee. Door deze overwinning heeft Boekema nu zes wedstrijden gelopen, waarvan zij er tevens zes won. Hierdoor is zij niet meer te achterhalen voor haar concurrenten. Bas Boekema, de broer van Tess, kan bij de heren tot en met 39 jaar nog steeds de eindoverwinning grijpen. Boekema liep tot nu toe vier lopen en won deze alle vier, want ook in Broekland was hij de snelste in zijn categorie. Met nog twee lopen in Mariënheem en Lemelerveld op het programma moet de Zwollenaar deze alle twee lopen.

Rubin Vos was weer ongenaakbaar op zijn 3,4 kilometer. Waar Vos een dag eerder nog vierde werd in Harderwijk, liep de succesvolle Zwollenaar in Broekland wel naar de winst. Met een eindtijd van 12:05 bleef hij de nummer twee bijna een minuut voor. Simon Vos werd in 13:49 vijfde, terwijl Daan Veenhuizen vijftiende werd. Bij de meisjes werd de Zwolse Rianne Schonewille in 17:52 achtste. Carla Boekema liep op de tien kilometer een eindtijd van 48:34, goed voor een negende plaats.

Atletiek, Hardlopen, Tess Boekema, Rubin Vos, Bas Boekema

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws