Tess Boekema ijzersterk op 10 kilometer

| 07-02-2011

De Zwolse Tess Boekema heeft het Sallands Cross Circuit (10 kilometer vrouwen) met overmacht op haar naam geschreven. De loopster van RCL ’98 wist deze winter maar liefst zeven van de negen crosslopen te winnen. Bij de crossloop in Broekland kwam Tess niet in actie en ook de laatste crossloop in Nieuw Heeten liet ze zondag lopen.

Zwollenaar Joep Emmen (PEC 1910) verscheen ook niet aan de start in Nieuw Heeten. Zijn tweede plaats in het algemeen klassement (10 kilometer heren) kwam niet meer in gevaar en een overwinning in Nieuw Heeten had hem niet de eindzege in het Sallands Cross Circuit opgeleverd. Want Johan Kats uit Deventer was - net als Tess Boekema bij de vrouwen - een klasse apart bij de heren. De Deventenaar schreef zeven van de negen closslopen op zijn naam en werd dus afgetekend eerste.

Verder is in de categorie ‘10 kilometer vrouwen 40-plus’ PEC-loopster Angelique Poppe op plek twee geëindigd. De Zwolse moest alleen haar meerdere erkennen in Irene Kalter (Deventer). Tot slot wist Annelies Boersema uit Zwolle net niet op het podium te komen in de categorie ‘5 kilometer vrouwen’. Ondanks haar tweede plaats in Nieuw Heeten kwam ze niet verder dan plek vier in het algemeen klassement.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Tess Boekema, Joep Emmen, Angelique Poppe

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws