Tess Boekema bijna zeker van eindzege

| 09-01-2012

Tess Boekema heeft zondag haar vijfde overwinning in het Sallands Cross Circuit geboekt. In Heeten liet de Zwolse loopster van RCL ’98 de concurrentie ver achter zich. Met een eindtijd van 48.20 liep zij de 10 kilometer twee minuten sneller dan de nummer twee. Ook Rubin Vos was dit weekend weer uiterst succesvol. De jonge Zwollenaar zegevierde in zowel Heino (zaterdag) als Heeten op de kortste afstand.

Tess Boekema heeft na haar overwinning in Heeten nog slechts één overwinning nodig om de eindoverwinning in het Sallands Cross Circuit veilig te stellen. Op dit moment heeft de Zwolse nog niet voldoende wedstrijden gelopen voor een plek in het eindklassement. Van de vijf wedstrijden die zij liep won ze er wel vijf, maar voor een eindklassering zijn zes gelopen wedstrijden nodig. Hiervoor heeft Boekema nog de kans op de 10 kilometer in Broekland, Mariënheem en Lemelerveld.

Bas Boekema, de broer van Tess, krijgt het de komende weken nog druk. De selectiespeler van voetbalvereniging SVI liep tot dusver nog maar drie wedstrijden, maar won deze wel alle drie. Ook in Heeten zegevierde Bas op de 10 kilometer in de categorie tot en met 39 jaar. Voor een mogelijke eindoverwinning is het van belang dat de Zwollenaar de laatste drie wedstrijden ook nog loopt. Vader Theo Boekema staat na zeven crosslopen op een voorlopige tweede plaats in de categorie 50-plus. In zijn categorie is koploper Marten van der Veen uit Deventer met zeven overwinningen echter al zeker van de eindoverwinning.

Atletiek, Hardlopen, Tess Boekema, Bas Boekema

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws