Ter Wielen onder de lat in kampioensduel

| 13-04-2012

FC Zwolle neemt het vrijdag in het eigen FC Zwolle Stadion op tegen Eindhoven, dé wedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer Art Langeler is bij winst zeker van het kampioenschap in de Jupiler League en promotie naar de eredivisie. De Zwollenaren moeten het zonder doelman Diederik Boer doen, hij ondervindt nog teveel hinder van zijn hoofdblessure. Voor de rest kent de selectie van trainer Art Langeler geen verrassingen.

De Zwollenaren kunnen vrijdagavond kampioen worden, omdat FC Eindhoven en Sparta Rotterdam beide op een grote achterstand staan. Eindhoven staat derde met een achterstand van negen punten, Sparta staat tweede met een achterstand van acht punten. Bij winst is de Zwolse formatie zeker van het kampioenschap in de Jupiler League, bij een gelijkspel is het dan afhankelijk van wat Sparta doet in hun uitwedstrijd bij Almere City. Mochten de Spartanen daar niet winnen, dan is FC Zwolle bij een gelijkspel alsnog kampioen.

Trainer Art Langeler kan in de topper niet beschikken over de geblesseerde doelman Diederik Boer. Boer liep in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard een hersenschudding op en is daardoor niet fit genoeg om plaats te nemen onder de lat. Furdjel Narsingh stapte tijdens de laatste training voor de wedstrijd geblesseerd uit, maar dat was uit voorzorg. De jonge buitenspeler begint vrijdag in de basis, net als Joran Pot die de voorkeur krijgt boven Alexander Bannink. Opmerkelijk aan de kant van FC Zwolle is dat al vijftien spelers in de selectie dit seizoen doel troffen.

Zwolle en Eindhoven treden vrijdagavond aan in een bomvol FC Zwolle Stadion. De club heeft aan de zijde van de Fred Patrick Tribune een noodtribune laten bouwen, waardoor er duizend extra plaatsen beschikbaar zijn, die inmiddels allemaal verkocht zijn. De eerste ontmoeting tussen FC Zwolle en FC Eindhoven eindigde eerder dit seizoen in 2-2. FC Zwolle kwam destijds in de lichtstad door Nassir Maachi en Joey van den Berg tweemaal terug van een achterstand, waardoor beide ploegen de punten deelden. De topper van vrijdagavond staat onder leiding van Dennis Higler en begint om 20.00 uur. Geen kaartje? Het duel is live te zien op Eredivisie Live.

Opstelling: Ter Wielen; Van Polen, Aafjes, Lachman, Van Hintum, Pot, Achenteh, Narsingh, Slot, Maachi, Van den Berg.

Voetbal, FC Zwolle, Jupiler League, Kampioenschap FC Zwolle 2012

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws