Ter Steege: ‘We hebben ons ding gedaan’

| 05-10-2014

“Het spelletje gaat nu net wat sneller en harder. Dat we daar meer ervaring in moeten krijgen, dat hebben we zaterdag ondervonden.” Het zijn de woorden van Henriëtte ter Steege, trainster van CSE/VC Zwolle. Haar ploeg debuteerde zaterdagavond in de eredivisie, maar in die ouverture bleek Alterno met 3-0 te sterk. “In de tweede en derde set waren zij echt beter.”

© Annet van Raalten

Na een ongekende opmars richting de eredivisie begonnen de Zwolse volleybalsters zaterdag aan het avontuur op het hoogste niveau. De ploeg trof direct een tegenstander van formaat, want in Apeldoorn was landskampioen Alterno de opponent. In de eerste set kwamen de dames van trainster Ter Steege echter prima mee. “We deden het knap, maar het had nog knapper moeten zijn. In de eerste set kwamen we op een flinke achterstand. Dat trokken we vervolgens weer recht. En daarna hadden we door moeten drukken, maar dat gebeurde niet. We hebben in die set wel ons ding gedaan en dat deden we goed”, verklaart Ter Steege.

In de tweede en derde set bleek Alterno vervolgens toch te sterk en daardoor moest VC Zwolle genoegen nemen met een nederlaag. “In die sets zag je wat we nog missen. Als we tegen zulke tegenstanders iets willen beginnen, dan moet in de eerste plaats onze servicedruk hoog zijn. En dat was in die sets niet het geval.” De trainster zag dat haar ploeg de nodige moeite had met het hoge niveau. De tegenstanders zijn gepokt en gemazeld, terwijl de Zwolse dames nog ervaring op moeten doen. “Omdat het niveau hoger ligt oogde het bij ons hectisch. Als het spel sneller gaat, dan komt het aan op balbehandeling. En daar moeten we nog ervaring in krijgen”, sluit de trainster af. Aankomende woensdag volgt het tweede duel, dan gaat VC Zwolle op bezoek bij Set-Up ’65. Aanvang: 20.00 uur.

Volleybal, VC Zwolle, Henriëtte ter Steege

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws