Ter Steege: ‘Het gaat de goede kant op’

| 11-01-2015

De volleybalsters van CSE/VC Zwolle hebben zaterdagmiddag op bezoek bij New Nexus Apps/Lycurgus een moeiteloze zege geboekt. De Zwolse eredivisionist nam in de eerste set na 10-10 een ruime voorsprong en dat beeld bleef de gehele wedstrijd intact: 0-3 (17-25, 15-25 en 9-25). “Het was een hele strakke overwinning. We hebben het zelf knap afgemaakt”, stelt trainster Henriëtte ter Steege.

© Annet van Raalten

Voor de feestdagen werd al duidelijk dat CSE/VC Zwolle de opwaartse lijn heeft ingezet. Na een moeizame competitiestart ging het de nieuwe eredivisionist steeds makkelijker af en dat resulteerde aan het einde van 2014 in een regelrechte bekerstunt. Favoriet Coolen-Alterno werd met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd en die lijn werd zaterdag keurig voortgezet. 2015 Werd gestart met een uitduel bij concurrent Lycurgus, maar de Zwolse formatie blijkt inmiddels voor die ploeg een maatje te groot. Al in set één werd het verschil duidelijk en liep CSE/VC Zwolle uit naar een 17-25 setwinst. “Tot 10-10 ging het beide kanten op, maar daarna was ons aanvalsrendement heel hoog. Zeker door het midden maakten we makkelijk veel punten.”

De tweede set was opnieuw een prooi voor de vrouwen van Ter Steege. Bij de tegenstander ontbrak het heilige vuur en de echte vorm en daar maakte CSE/VC Zwolle dankbaar gebruik van. Een serviceserie van Eveline Stevens bracht het verschil en mede daardoor trok Zwolle aan het langste eind: 15-25. “We gingen steeds degelijker spelen en bleven ons ding doen. Bij de tegenstander had ik wel iets meer pit verwacht. Op zulke momenten moet je daar dan niet in mee gaan en dat hebben we prima gedaan”, weet de trainster, die in set drie vervolgens rustig achterover kon gaan zitten. Een regelrechte walk-over, waarbij de thuisploeg niet verder kwam dan negen schamele puntjes. Een setstand waar de heren van Landstede Volleybal jaloers op zouden zijn. “Dat is zeldzaam, zeker voor ons”, lacht Ter Steege. “Maar we maken het zelf af en dat geeft een goed gevoel.”

© Annet van Raalten

Een knappe en moeiteloze 0-3 zege, waardoor CSE/VC Zwolle een gaatje heeft geslagen naar de drie onderliggende ploegen. Toch zegt het Ter Steege niets, want de play-outs om handhaving liggen op de loer. “We kunnen ze nog ontlopen, maar dat lijkt moeilijk te worden. In de play-outs begint de nummer zeven met twee punten, de nummer acht met één en de nummer negen met nul. Mocht je direct verliezen, dan ben je dus weer terug bij af.” Toch geeft de overwinning op Lycurgus wel het nodige vertrouwen. “Het gaat de goede kant op. Het niveau van eind december hebben we nog niet, maar dit is een mooie start van 2015. Nou en of.”

Volleybal, VC Zwolle, Henriëtte ter Steege

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws