Ter Steege: ‘Een verschil van dag en nacht’

| 12-10-2014

De volleybalsters van CSE/VC Zwolle staan na drie wedstrijden nog altijd op de hatelijke nul. Woensdag ging de ploeg op bezoek bij Set-Up ’65 met 3-0 onderuit en ook zaterdag ging het zonder setwinst ten onder. Peelpush was in Zwolle te sterk: 0-3 (22-25, 19-25 en 18-25). “Maar het was een verschil van dag en nacht. We speelden veel beter dan woensdag”, weet trainster Henriëtte ter Steege.

© Annet van Raalten

Al het begin is moeilijk. Een cliché dat maar wat geldt voor de vrouwen van CSE/VC Zwolle. Als debutant in de eredivisie kent het een pittige kennismaking, want vooralsnog wist de ploeg geen enkele set te winnen. Driemaal ging Zwolle onderuit, driemaal met 3-0. De punten blijven dan voorlopig uit, maar van paniek is in Zwolle geen sprake. Deze seizoensstart was vooraf zelfs een beetje ingecalculeerd. “We hebben hier rekening mee gehouden. Sommige mensen hadden ons wellicht hoger ingeschat, maar dat is simpelweg niet reëel. Op dit moment is het niveau wat te hoog, zo eerlijk moeten we zijn”, vertelt Ter Steege.

Woensdag verloor de Zwolse formatie kansloos bij Set-Up ’65 en ook zaterdag ging het kopje onder. Peelpush was met 0-3 te sterk, maar toch was Ter Steege zeker niet ontevreden. In de eerste set kwam CSE/VC Zwolle lang mee, terwijl ook in set twee het verschil beperkt bleef. “Maar dan missen we net de kracht om zo’n set over de streep te trekken. Je ziet op die momenten het verschil in trainingsuren. Daar moeten we wat op zien te vinden.” In de derde set ging het kaarsje langzaam uit en moest Zwolle haar meerdere erkennen: 18-25. “We kwamen al snel op achterstand en die klap kwamen we niet meer te boven. Toch gaf de groep niet op en bleef het knokken. Dat is mooi om te zien.”

De weg naar het einde van de competitie is nog immens en mede daarom blijven de Zwolse hoofden gewoon in de lucht. Wanneer er punten gaan komen is afwachten, maar het vertrouwen blijft. Na nul uit drie wordt dat niet anders, al moet de ploeg wel op zoek naar verbetering. “Wij moeten over de hele linie nog beter worden. In het algemeen komen we net wat tekort. Onder andere aan service, in de passing en qua agressiviteit.” De volgende mogelijkheid voor de eerste punten wacht zaterdag, dan gaat CSE/VC Zwolle op bezoek bij Eurosped TVT. “Dat wordt ook weer heel pittig, maar we hebben niets te verliezen. Zo gaan we die wedstrijd ook in”, sluit Ter Steege af. Het duel in Almelo begint om 19.30 uur.

Volleybal, VC Zwolle, Henriëtte ter Steege

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws