Ten Berge langer trainer bij VV Berkum

| 02-12-2011

Roeland ten Berge zal ook in het seizoen 2012-2013 hoofdtrainer zijn van VV Berkum. De 34-jarige coach uit Raalte is momenteel bezig met zijn eerste seizoen bij de Zwolse hoofdklasser en zette deze week zijn handtekening onder het contract voor de nieuwe jaargang. “We hebben een coach die technisch en tactisch inzicht heeft”, aldus Henk Jan van der Veer, bestuurslid technische zaken. “Dat wordt helaas nog niet vertaald in een goede positie op de ranglijst, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen.”

Berkum staat momenteel op een dertiende plaats op de ranglijst van de zaterdag hoofdklasse C, maar de club heeft zich daar niet blind op gestaard bij de keus voor contractverlenging. “Die stand is niet maatgevend voor ons vertrouwen in de trainer. We hebben alle vertrouwen in deze trainer en gaan dus door op de ingeslagen weg.” Dat vertrouwen is er bij Ten Berge zelf ook: “We willen gestructureerd naar onze doelen werken, met een duidelijke speelwijze. Met deze groep kunnen we wat opbouwen. Dat heeft tijd nodig en soms gaat dat met vallen en opstaan, al hebben we ook heel wat pech gehad”, aldus Ten Berge. “Iedereen is heel positief over de manier van werken en staat er volledig achter, niet alleen de technische staf maar ook de spelers en dat geeft vertrouwen. Bovendien bevalt het mij uitstekend bij Berkum.”

Voordat de 34-jarige oefenmeester dit seizoen aan het roer kwam bij Berkum, was hij coach bij zondag eersteklasser Voorwaarts Twello. Daarvóór was hij trainer van het tweede elftal van Excelsior ’31 in Rijssen, waarmee hij onder meer het kampioenschap in de hoofdklasse in de wacht sleepte. Eerder nam hij vier jaar lang een kijkje in de keuken BVO als coördinator jeugdopleiding bij Go Ahead Eagles en was hij coach van het A1-elftal van de Deventer club. Ten Berge werkte ook voor de KNVB als jeugdplancoach en was een aantal jaren ondersteunend medewerker voetbaltechnische zaken bij de bond, waar hij nu nog docent is bij de trainersopleidingen.

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C, Roeland ten Berge

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws