Teleurstellende start voor PEC Zwolle Vrouwen

| 23-08-2019

PEC Zwolle Vrouwen is de competitie vrijdagavond begonnen met een 2-4 nederlaag tegen ADO Den Haag. Bij rust keken de Zwolse vrouwen al tegen een 0-1 achterstand aan en in de tweede helft lukte het niet om terug in de wedstrijd te komen. De twee PEC-doelpunten werden gemaakt door de tegenstander.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

De beginfase was nog wel voor PEC, want binnen twee minuten raakte Marushka van Olst de paal. ADO nam daarna meer en meer de overhand en na twintig minuten volgde de openingstreffer van Maartje Looijen. Die stand bleef tot de rust op het scorebord en in de tweede helft nam ADO verder afstand. Al vrij snel was Looijen goed voor haar tweede treffer van de avond, waarna PEC het nog wel voor elkaar kreeg om iets terug te doen. Na dik een uur verschalkte Gwyneth Hendriks haar eigen keeper: 1-2.

Daarmee keerde de spanning terug, maar PEC Zwolle kreeg het niet voor elkaar om op gelijke hoogte te komen. Twintig minuten voor tijd schoot Marisa Olislagers van grote afstand een vrije bal binnen en tien minuten daarna volgde de 1-4 van Jaimy Ravensbergen. Door wederom een eigen treffer werd het nog wel 2-4, maar op dat moment was de strijd allang gestreden.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws