Teleurstellende middag voor hockeyers

| 29-10-2017

De hockeyers van HC Zwolle hebben zondag een pijnlijke nederlaag geleden tegen concurrent Were Di. Bij rust keken de Zwollenaren al tegen een 3-0 achterstand aan en het lukte niet meer om terug in de wedstrijd te komen: 6-3. “Dit is een teleurstelling, maar dat is altijd als je verliest. Als het 6-3 wordt, kun je niets anders zeggen dan dat het terecht was”, zegt HC Zwolle-coach Pancho van den Broek.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

HC Zwolle speelde een hele moeizame eerste helft, vooral omdat tegenstander Were Di waanzinnig effectief was. De Zwolse overgangsklasser deed het op zich niet eens slecht, maar keek halverwege wel tegen een 3-0 achterstand aan. “Zij waren heel erg effect en hebben ook gewoon een hele ervaren ploeg. Na de rust maken we nog wel de 3-1, maar lukt het helaas niet om de 3-2 te maken. Dat was heel erg jammer”, aldus Van den Broek, die wel een enorme kans op de aansluitingstreffer zag. Nadat Jeremy Bourgonje uit een strafcorner de 3-1 maakte, kreeg Zwolle de mogelijkheid om in een snelle break de 3-2 aan te tekenen. Deze kans werd echter vakkundig om zeep geholpen, waardoor de aansluiting ontbrak.

Kort daarna maakte Were Di er zelfs 4-1 van en daarmee was de wedstrijd gelopen. Jaap Rondhuis en Patrick van der Heijen brachten Zwolle nog wel terug tot 6-3, maar verder kwam Zwolle niet. “Alles wat er na de 4-1 gebeurde, was alleen voor de statistieken. Wij probeerden nog iets te forceren door het één-op-één te zetten en dan kun je tegen zo'n grote uitslag aanlopen. Je ziet het wel vaker in de overgangsklasse”, vindt Van den Broek, die hoopt dat zijn ploeg zich weer kan herpakken. “Were Di is een concurrent, dus dan hoop je anders voor de dag te komen. We zijn niet in paniek, maar moeten we weer het trainingsveld op en hard werken. Dat lijkt me een prima advies.”

Dames winnen ruim
De dames van HC Zwolle wonnen zondag dik van Beuningen. De ploeg van trainer Roel Stofmeel was met liefst 0-5 te sterk, waardoor het nog altijd koploper in de eerste klasse is. Drie achtereenvolgende goals van Floor Biewinga zorgden voor een 3-0 voorsprong en daarna waren ook Sophie Locht en Anne Roos Meppelink nog goed voor twee doelpunten.

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws