Ted van de Pavert: ‘Meer kansen creëren’

| 25-11-2016

Nicolai Brock-Madsen is zaterdag hoogstwaarschijnlijk de aanvalsleider van PEC Zwolle. De Deen verdween na een blessure uit het elftal, maar lijkt tegen FC Groningen de voorkeur te krijgen boven Anass Achahbar en Queensy Mening. Laatstgenoemde verkast daardoor naar de zijkant. “Gezien de ranglijst is dit een belangrijk potje. Maar daar hebben we er nog wel een paar van”, weet verdediger Ted van de Pavert.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor Van de Pavert was het niet heel lekker binnenkomen. De centrale verdediger kwam over van De Graafschop en belandde in Zwolle nou niet in heel rustig vaarwater. Op voorhand overigens wel, maar in de praktijk bleek dat anders. PEC presteerde wisselvallig, was zelfs even hekkensluiter en dat maakt het voor een nieuweling niet makkelijker. “Natuurlijk is het makkelijker om je aan te passen als het goed draait. Zelf ging het ook niet altijd even goed, maar inmiddels speel ik al een aantal wedstrijden stabiel”, geeft Van de Pavert aan. Hij groeit met het team mee en begint steeds meer van waarde te worden. Helemaal onlogisch is dat niet, aangezien hij al aardig begint in te burgeren. “Ik woon nu ook in Zwolle, het is een fijne stad. Dat maakt het voor mezelf makkelijker.”

Tegen FC Groningen neemt Van de Pavert ‘gewoon’ weer zijn vaste stek als centrale verdediger in. De 5-3-2 van tegen Feyenoord wordt vergeten, PEC valt zaterdag terug naar het vertrouwde systeem. Met vier verdedigers dus. Van de Pavert hoopt op een dominerend PEC. “Ik denk dat wij veel de bal hebben. We spelen thuis en dan proberen we de tegenstander sowieso meer af te jagen. Ik verwacht dat wij het spel moeten gaan maken en hopelijk kunnen we dit keer meer kansen creëren. En er uiteindelijk ook een paar maken.” Het duel tussen PEC Zwolle en FC Groningen begint zaterdagavond om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Verwachte opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk; Brama, Holla; Menig, Saymak, Thomas; Brock-Madsen

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Ted van de Pavert

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws