Teams Triade actief in de eerste divisie

| 21-05-2018

Triatlonvereniging Triade heeft voor het komende seizoen zowel een dames- als een herenteam ingeschreven voor de eerste divisie. De dames komen voor het zesde achtereenvolgende seizoen uit in deze landelijke competitie, terwijl de heren afgelopen seizoen kampioen werden en zodoende promoveerden naar de eerste divisie.

© Annet van Raalten

De competitie start op 27 mei in Almere Duin, waar een triple mix op het programma staat. Dit zijn drie korte wedstrijden, die samen een geheel vormen. Heat één bestaat uit zwemmen, fietsen en lopen, heat twee uit lopen, fietsen en zwemmen en heat drie uit fietsen, zwemmen en lopen. Tussen iedere heat zit voor iedereen precies tien minuten pauze en de winnaar is de eerste finisher in heat drie. De overige wedstrijden in de eerste divisie vinden plaats op 9 juni in Weert, op 30 juni in Holten, op 8 september in Vroomshoop en op 16 september in Nijmegen.

De Triade-teams in de derde en de vierde divisie Noord kwamen vorige week al in actie tijdens de UT-triatlon in Enschede. 's Ochtends legden de teamleden individueel een mini-triatlon af, waarna er 's middags een 'team time trial' op het programma stond. Het derde divisie-team met Frank Eggink, Henri Slabbekoorn, Arend-Jan van de Hoek en Edward van Dootingh eindigde op een zevende plaats, terwijl Triade in de vierde divisie tot een 25ste plaats kwam. Michel Lamtink, Jeroen van Dijk, Rob Verwey en Nico Mijnheer verschenen aan de start, maar werden tijdens het ochtendonderdeel gediskwalificeerd en moesten daardoor genoegen nemen met een plaats in de achterhoede.

Triatlon, Triade

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws