Teams SAZ op dreef bij MIAC in Portugal

| 10-03-2019

Vier teams van Sportacrobatiek Zwolle (SAZ) hebben zich van hun beste kant laten zien bij de strijd om de Maia International Acro Cup (MIAC) in het Portugese Maia. Aan dit internationale toernooi, dat van donderdag tot en met zondag werd gehouden, namen zo’n 850 gymnasten uit ruim twintig verschillende landen deel.

Namens SAZ kwamen er in Maia vier teams in actie en deze teams stonden onder leiding van de coaches Margaretha Plantenga en Tara van Ettinger. Op de eerste dag van het toernooi mocht het Zwolse seniorentrio - Romy Zwiers, Ratna Hulleman en Danique van Berkum - het spits afbijten. Het drietal zette een nette balans oefening neer. Op vrijdag was het de beurt aan de jeugdtrio's van SAZ. Nynke Veenma, Emma Heitbrink en Djamila Wisselink lieten een mooie oefening zien. En daarna was het de beurt aan Yousra Ben Haj Fredj, Kiara Palsma en Loren Klink, die eveneens een prachtige oefening lieten zien.

De tweede dag werd afgesloten met een steady tempo oefening van het juniorenduo Carlijn Gijsendorffer en Luca Munsterman. En op zaterdag mochten alle vier SAZ-teams hun tweede oefening draaien. De spanning was om te snijden, maar de vier teams van Sportacrobatiek Zwolle plaatsten zich allemaal voor de finaledag (zondag). En op deze finaledag presteerden de teams opnieuw goed. Dit resulteerde uiteindelijk in een vierde, een vijfde, een zesde en een twaalfde positie.

Sportacrobatiek Zwolle, Acrogym

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws