Team Simfiz moet in slotkilometers passen

| 05-05-2010

Vier renners van Team Simfiz hebben zondag deelgenomen aan de Ronde van Brabant, een veelbesproken koers in de agenda van de Zwolse wielrenners. Lange tijd leek één van hen mee te mogen gaan sprinten om de dagzege, maar het voltallige team had in de slotkilometers geen antwoord op de beslissende demarrage uit het peloton. Zwaar onderkoeld, maar toch zeer tevreden, passeerden de Simfiz-mannen uiteindelijk na 130 kilometer de streep.

Het kwam zondag met bakken uit de lucht, waardoor er een extra lang geneutraliseerd vertrek door de organisatie was afgekondigd. Eenmaal écht vertrokken kwam de teller niet meer onder de 40 kilometer per uur, waardoor het er ook naar uitzag dat er een uitgedund peloton aan de finish zou verschijnen. Niets was echter minder waar. Na een grote ronde van honderd kilometer, met daarin meerdere valpartijen, kwam er een volledig peloton langs start/finish in Liessel om nog drie kleine omlopen van tien kilometer af te leggen.

De meeste renners, waaronder een aantal van Simfiz, waren tot op het bot onderkoeld en snakten naar de finish. Nog voor de bel van de laatste ronde reed er toch nog een best omvangrijke groep renners weg uit het peloton. Helaas zat daar geen blauw shirt van Team Simfiz bij. Het beste Zwolse resultaat kwam op naam van Bas Westerbos, die weer zijn eerste koers reed na een kleine trainingsachterstand. Hij sprintte mee om de prijzen, maar eindigde net buiten de top 30. De winnaar was Marc van Grinsven uit Deurningen.

Wielrennen, Team Tegenkracht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws