Team Simfiz dicteert Ronde van Eibergen

| 30-05-2010

Drie renners van Team Simfiz, Bas Westerbos, Wilbert Broekhuizen en Bas Waaijer, hebben zaterdag de Ronde van Eibergen voor A-amateurs gedicteerd. Westerbos zegevierde, Broekhuizen sprintte naar plek twee en Waaijer reed zeer aanvallend en offerde zich in de slotfase op voor zijn ploeggenoten.

Op het ruim zeven kilometer lange parcours, met een pittig stuk vals plat, stonden ruim honderd renners aan het vertrek. Voor Team Simfiz waren alleen Broekhuizen, Waaijer en Westerbos vertegenwoordigd. Direct vanuit de start werd er hard gekoerst. De wind stond schuin over het parcours en na twee ronden zaten er nog veertig renners in de eerste groep. Een ronde later ging het opnieuw ‘op de kant’, waardoor er nog maar zeventien renners van voren overbleven, met daarin alle renners van Team Simfiz.

Waaijer reed een aanvallende wedstrijd en probeerde in de finale nog te ontsnappen. In de laatste ronde waren er nog vele uitvalspogingen, maar Waaijer reed alle gaten dicht en trok de sprint aan voor Westerbos en Broekhuizen. Deze wisten het ‘teamwork’ keurig af te maken met respectievelijk een eerste en tweede plek. De derde plek ging naar Arjan Hokse uit Staphorst.

Wielrennen, Team Tegenkracht, Wilbert Broekhuizen, Bas Westerbos

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws