Tasdan: ‘Ulu Spor gaat voor periodetitel’

| 07-08-2014

Voetbalvereniging Ulu Spor staat na zeventien jaar van afwezigheid voor een terugkeer in de vierde klasse. In het seizoen 1997-1998 degradeerde de ploeg naar de zesde klasse en sindsdien kwam het hoogstens uit in het onderste deel van de vijfde klasse. Afgelopen seizoen realiseerde het plots promotie en zodoende wacht nu een niveau hoger. “Wij gaan voor een periodetitel”, stelt trainer Kamil Tasdan ambitieus.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Na het laatste competitieduel van afgelopen jaargang barstte het Zwolse feest los. In een onderling treffen met kampioen Sportlust Vroomshoop verspeelde Ulu Spor de titel, maar werd wel rechtstreekse promotie veiliggesteld. Inmiddels staat het nieuwe seizoen voor de deur en daarin wil Ulu Spor de stijgende lijn voortzetten. Trainer Kamil Tasdan heeft zelfs hoop op een periodetitel. “Waarom niet”, vraagt Tasdan zich af. “De selectie is grotendeels intact gebleven en we hebben een paar goede versterkingen kunnen halen.” De club roerde zich flink. Uiteindelijk kwamen er liefst vijf nieuwe spelers, waaronder Fatih Eroglu, Adil Saadan en Bashar Alzalimi van Dieze West. “Het zijn allemaal erg goede versterkingen. Ze hebben op hoog niveau gespeeld en ik verwacht dat ze het niveau van de selectie omhoog krikken”, stelt Tasdan.

De hoofdtrainer geeft aan dat het vijftal in principe is gehaald voor de basis. “Ze moeten zich uiteraard bewijzen, net als de rest van de selectie. Maar het zijn wel beoogde basisspelers, van wie we bepaalde verwachtingen hebben.” Daar waar voetballers komen, gaan ze ook. Enes Kucuker en Thomas Wieringa verlieten het schip en verkasten beide naar Be Quick ’28. Een aderlating, maar volgens Tasdan hoeft men zich geen zorgen te maken. “Natuurlijk is het jammer, want Enes en Thomas waren belangrijke basisspelers. Maar met de komst van de nieuwe jongens is er prima op ingespeeld.” Aanvallend zit het goed, want vorig seizoen maakte Ulu Spor de meeste goals van de competitie. In defensief opzicht kan het echter nog wel beter, zo weet Tasdan. “Achterin valt nog wel het één en ander te verbeteren. De voorbereiding gaat ons meer duidelijkheid verschaffen.”

Voetbal, Ulu Spor, Vierde klasse H, Kamil Tasdan

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws