Talentvolle coureur voor Deltion Rallyteam

| 25-06-2012

Leo van der Eijk is de nieuwe rallyrijder van het Deltion Rallyteam. Hij bleek de beste in het KNAF Talent First programma en mag daarom tijdens verschillende rally’s plaatsnemen in de Chevrolet Kalos van het Zwolse rallyteam. “Het Deltion College krijgt in Leo van der Eijk naast een zeer talentvolle en complete rallyrijder ook een ware ambassadeur voor de school”, zegt bondscoach Eric Noort.

Van der Eijk bleef samen met nummer twee Mats van den Brand over uit een gezelschap van honderd kandidaten. Tijdens de rallytraining navigeerde Hans van Goor de twee jonge talenten door de Zandvoortse duinen en leerde hen ‘notes’ schrijven. Kevin Abbring en Hans Weijs Jr., beide via het KNAF Talent First programma uitgegroeid tot fabriekscoureurs bij Volkswagen Motorsport, lieten Leo en Mats hun grenzen verleggen op gravel en asfalt, maar bovenal heel veel kilometers maken. “Mats en Leo hebben laten zien over ontzettend veel kwaliteiten te beschikken en ik denk dat KNAF Talent First weer twee talenten heeft waar ze trots op kan zijn”, zegt Abbring na afloop. “Helaas is er slechts één stoeltje beschikbaar in de Chevrolet Kalos, beide verdienen het”, vult bondscoach Noort aan.

Er breken drukke tijden aan voor de nieuwe Zwolse rallycoreur. Voordat Van der Eijk op 7 juli zijn debuut in de rallysport maakt tijdens de R Sport-Cars Short Rally, staan er nog een aantal belangrijke tentamens op het programma voor zijn studie Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. Ook moet Van der Eijk nog een geschikte navigator vinden, want ondanks de goede klik met navigator Hans van Goor tijdens de rallytraining neemt die op 7 juli gewoon weer plaats naast Kevin Kooijman in de Nissan 350Z. De nieuwste coureur van het Deltion Rallyteam neemt deel aan de R Sport-Cars Short Rally, de Amsterdam Short Rally, de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally, de Land van Altena Rally en de Euregio Rally.

Deltion College, Deltion Rallyteam, Autosport, Leo van der Eijk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws