TalentNED naam van ploeg Lotte van Beek

| 29-10-2018

De schaatsploeg van Lotte van Beek gaat TalentNED heten. Dat heeft investeringsbedrijf Infestos maandag bekend gemaakt tijdens de presentatie in Heerenveen. Naast Van Beek behoren ook vijfvoudig Olympisch kampioen Ireen Wüst, Esmee Visser (Olympisch kampioen 5.000 meter), Marcel Bosker, Jos de Vos, Marwin Talsma en Louis Hollaar tot de nieuwe ploeg.

© Annet van Raalten

De 26-jarige Lotte van Beek kende tot dusver een succesvol 2018. In januari van dit jaar werd de Zwolse Europees kampioen op de 1.500 meter en pakte tijdens de EK afstanden in het Russische Kolomna ook nog eens goud op de ploegenachtervolging. Op datzelfde onderdeel won zij tijdens de Oympische Spelen in Pyeongchang de zilveren medaille. Drie maanden geleden zette Van Beek al haar handtekening onder een contract bij de nieuwe ploeg, die dus TalentNED gaat heten. Het bedrijf Infestos uit Enschede heeft zich voor de lange termijn verbonden aan het team, dat onderdeel wordt van een breed project waarin vooral de opleiding van Nederlandse talenten, ook buiten het schaatsen, centraal komt te staan.

De schaatsers van TalentNED worden gecoacht door Peter Kolder. En Gerard Kemkers, die eerder dit jaar vertrok bij FC Groningen als manager topsport en talentontwikkeling, gaat als directeur aan de slag bij de nieuwe organisatie.

Schaatsen, Lotte van Beek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws