TaK sportiefste school van Nederland?

| 16-03-2010

Het Thomas a Kempis College is genomineerd voor de titel ‘sportiefste middelbare school van Nederland’. Dat bericht ontving de Zwolse school maandag van de Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en de sportbond NOC*NSF. Het Thomas a Kempis College moet het opnemen tegen het Scala College uit Alphen aan de Rijn, het Blariacum College uit Venlo, het Mondial College uit Nijmegen en de Christelijke Scholen gemeenschap uit Beilen.

Het TaK reist op woensdag 21 april met veertig derdeklassers naar de Technische Universiteit Delft, waar de genomineerde scholen hun sportieve programma moeten presenteren. Een jury, waarin onder andere Henk Gemser zitting heeft, besluit vervolgens welke school de titel ‘Sportiefste VO-school van Nederland’ verdient. De winnaar krijgt een waardecheque van 6.000 euro, de nummers twee tot en met vijf cheques van 1.500 euro. Die waardepapieren kunnen worden verzilverd bij vier grote fabrikanten van gymnastiektoestellen: Schelde International uit Goes, Janssen en Fritsen Sport uit Helmond, Nijha uit Lochem en Bosan Sport uit Haaksbergen.

De nominatie van het TaK is vooral gebaseerd op het programma voor breedtesport dat de school biedt. De Zwolse school biedt voor al haar leerlingen ‘Mijn TaK van Sport’. In dit programma proberen leerlingen, naast de reguliere lessen bewegingsonderwijs, steeds vijf weken lang een sport om zo te ontdekken welke sport het beste bij hen past. De school hoopt zo te stimuleren dat leerlingen een leven lang blijven bewegen.

NOC*NSF, Thomas a Kempis College, KVLO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws