TAK en PEC 1910 beginnen atletiekclass

| 13-06-2012

Het Thomas a Kempis College in Zwolle start komend schooljaar in samenwerking met atletiekvereniging PEC 1910 een zogenaamde atletiekclass. Dat betekent extra training tijdens schooluren onder begeleiding van ervaren trainers, terwijl er ook volop aandacht is voor de prestaties op school. De samenwerking past bij het beleid van de school om breedtesport- en topsportmogelijkheden aan te bieden, één van de redenen waarom TAK is verkozen tot sportiefste school van Nederland.

Een atletiektalent dient zorgvuldig ontwikkeld te worden en dat gaat verder dan een eindje rennen na schooltijd. En dus is er komend schooljaar een atletiekclass. Leerlingen krijgen ’s ochtends extra trainingen onder schooltijd van de ervaren trainers van PEC 1910 en blijven daarnaast sporten bij hun eigen vereniging. Zo kunnen ze volop werken aan hun individuele ontwikkeling, waarbij de focus ligt op het verbeteren van de techniek. Het leuke is dat de trainingen niet ten koste gaan van de kwaliteit van het onderwijs. Want de leerlingen krijgen dezelfde hoeveelheid leerstof en huiswerk, er zijn alleen minder uren kunst.

Het Thomas a Kempis College heeft in samenwerking met het Centre for Sports & Education meerdere speciale classes voor diverse sporten, bedoeld voor talenten. De atletiekclass is de nieuwste in de rij, naast een voetbal, hockey, tennis, paardrij, acrogym, basketbal, volleybal, waterpolo -en zwemclass. Voor de trainingen wordt steeds de samenwerking gezocht met ervaren organisaties en verenigingen, met trainers die de leerlingen op professioneel niveau kunnen trainen. Leerlingen die belangstelling hebben voor de nieuwe atletiekclass kunnen zich kwalificeren via een selectiemiddag. Ze krijgen dan ook informatie over zowel sport als onderwijs bij het Thomas a Kempis College.

Atletiek, PEC 1910, CSE, Thomas a Kempis College

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws