Tafeltennissers promoveren naar eredivisie

| 20-05-2012

Het eerste herenteam van Tafeltennis Zwolle speelt na de zomer in de landelijke eredivisie. De Zwolse tafeltennissers wonnen zondagmiddag in Hilversum met 4-2 van Scylla, dat daardoor degradeert naar de eerste divisie. Het winnende punt voor Zwolle werd gemaakt door Gert Kobes, die zijn laatste wedstrijd speelde.

Tafeltennis Zwolle ging in Hilversum goed van start. Allereerst won routinier Gert Kobes zijn wedstrijd tegen Gerard Bakker met 3-1. Vervolgens wist Robert Jan van der Heijden met dezelfde cijfers te winnen van Thomas Bénit. En toen ook Gerben Last na vijf spannende games (3-2) afrekende met Simon Goessens zat de Zwolse formatie met een comfortabele 3-0 voorsprong in een zetel. Zwolle was nog één zege nodig voor promotie naar de eredivisie en leek dat laatste punt al te pakken met het dubbelspel.

Robert Jan van der Heijden en Gerben Last kwamen in de dubbel met twee games tegen nul voor, maar het lukte de heren van Tafeltennis Zwolle niet om de derde game in de wacht te slepen. De wedstrijd ging zelfs met 2-3 verloren, waarna Robert Jan de kans kreeg om de confrontatie tegen Scylla in Zwols voordeel te beslissen. Maar bij de speler van Zwolle was de batterij leeg. Hij ging in de enkelpartij tegen Gerard Bakker met 3-0 ten onder, waardoor Scylla terug kwam tot 3-2. Het was dus opnieuw de beurt aan Gert Kobes, in zijn laatste optreden voor Tafeltennis Zwolle.

Gert nam snel een 2-0 voorsprong en ook hij leek de derde game niet te kunnen pakken. De derde game werd gewonnen door Simon Goessens en toen vond Gert Kobes het genoeg. Hij won de spannende vierde game en zorgde voor grote ontlading in het Zwolse kamp.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Robert Jan van der Heijden, Gerben Last, Gert Kobes

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws