Tafeltenniskampioen met een Zwols tintje

| 01-03-2015

Ewout Oostwouder voelt zich thuis in het Landstede Sportcentrum. De 21-jarige tafeltennisser uit Schagen werd er vorig jaar voor het eerst Nederlands kampioen tafeltennis en zondag prolongeerde hij in Zwolle met succes zijn titel. In de finale was Oostwouder, die momenteel ook nog eens stage loopt in het ‘Theater van de Sport’, met 4-2 te sterk voor Laurens Tromer. Bij de dames ging de nationale titel naar Jie Li. De geboren Chinese won met 4-1 van Britt Eerland.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Oostwouder leek in zijn finale naar een eenvoudige 4-0 overwinning te snellen, maar Tromer gaf zich niet zomaar gewonnen. Met twee sterke games verkleinde hij de achterstand tot 3-2. Uiteindelijk kon Oostwouder het tij keren en voorkomen dat er een zevende game gespeeld moest worden: 4-2. “Ik ben erg blij dat ik gewonnen heb. Laurens en ik kennen elkaar door en door. Wij trainen elke dag samen en dan is het niet leuk om tegen elkaar te moeten spelen. Die twee games die Laurens won had ik ook geen enkele kans, zo goed kennen we elkaars spel. Elk punt moet echt gewonnen worden”, aldus de voormalig speler van het Hattemse Smash ’70, die dit seizoen uitkomt voor het Duitse Indeland Jülich.

In de damesfinale won Britt Eerland de eerste game, maar daarna kon ze geen gaatje meer vinden in de verdediging van Jie Li. Telkens opende ze het spel, maar wist de beslissende punten niet binnen te halen. “Ik probeerde wel om op een gegeven moment de versnelling te maken, maar ik moet denk ik nog maar wat trainen op smashen. In elk geval heb ik mijn best gedaan. Alles doet nu ook pijn”, aldus de teleurgestelde Eerland.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Tafeltennis, Landstede Sportcentrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws