Tafeltennis Zwolle wint seizoensopener

| 04-09-2011

Onder warme omstandigheden heeft het herenteam van Tafeltennis Zwolle zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Omdat Zwolle in het weekend van 17 september twee spelers mist omdat zij een internationaal toernooi spelen, werd de partij tussen degradant en promovendus twee weken naar voren gehaald. Degradant Zwolle wist de wedstrijd in Amsterdam te winnen, al gaf Tempo Team goed weerstand: 4-6 Bas Hergelink maakte voor Zwolle zijn competitiedebuut.

Zonder de geschorste Gert Kobes nam Zwolle het op tegen Tempo Team Amsterdam, dat zich voor de eerste divisie goed heeft versterkt met de komst van John Scott. Die zorgde er in de eerste partij al bijna direct voor dat Zwolle tegen een achterstand keek. In de vijfde game tegen Robert Jan van der Heijden nam hij een 6-2 voorsprong, maar wist deze marge niet te verzilveren. Na een bloedstollende laatste game stond Van der Heijden uiteindelijk aan de goede kant van de score (12-14) en haalde daarmee het eerste punt voor TT Zwolle binnen. In zijn laatste wedstrijd zou Van der Heijden zelfs matchpoints tegen krijgen, maar ook die partij werd gewonnen.

Bas Hergelink liet zien ook in de eerste divisie goed mee te kunnen, al was zijn spel nog niet constant genoeg. Het lukte de jonge Deventenaar dan ook niet om zijn competitiedebuut voor TT Zwolle te bekronen met een winstpartij. Ondanks drie goede wedstrijden, verloor Hergelink driemaal: 1-3, 0-3 en 2-3. Gerben Last startte de competitie was stroef en zag zijn eerste wedstrijd ook verloren gaan, maar herstelde zich uiteindelijk knap. Met twee keer 3-0 winst in het vervolg had hij een belangrijk aandeel in de 6-4 overwinning van Tafeltennis Zwolle. Ook de dubbel met Van der Heijden leverde geen probleem op, omdat het Amsterdamse duo duidelijk nog niet goed op elkaar was ingespeeld.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Robert Jan van der Heijden, Gerben Last, Bas Hergelink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws