Tafeltennis Zwolle wacht op doorstroming

| 01-10-2014

Het eerste team van Tafeltennis Zwolle is de competitie op zeer moeizame wijze begonnen. Tweemaal verloor de eerstedivisionist met 0-10 en één keer ging het met 9-1 onderuit. Van verbazing is echter geen sprake, zo zegt ook teamcaptain Robin Wildeman. Het is het gevolg van een nieuwe koers. “Wij waren vorig seizoen het tweede en nu het eerste team. Deze uitslagen zijn dus niet raar.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het bestuur van Tafeltennis Zwolle liet aan het begin van 2014 weten dat de club een andere koers zou gaan varen. Het herenteam van toen is uiteen gevallen en de focus van de club ligt inmiddels op de eigen jeugd. Spelers van buitenaf zijn taboe en daardoor spelen Wildeman en de zijne nu in de eerste divisie. Met Wildeman, Remko Diele en Marcel Kraa beschikt het team over drie mannen van rond de veertig. Tim Sinninghe is daarbij de belichaming van het nieuwe beleid. Met zijn twintig jaar moet hij zich dit seizoen zien te ontwikkelen. “Dat is een doel. Remko, Marcel en ik willen zorgen dat Tim gaat groeien. Zo kan hij volgend jaar goed mee in de tweede divisie.”

Want dat Tafeltennis Zwolle dit jaar gaat degraderen, daar hebben de vier mannen zich eigenlijk al bij neergelegd. De eerste drie duels spreken boekdelen, de ploeg verloor kansloos van US, Klimaatgroep Stars en Scylla 2. “In de individuele wedstrijden is het verschil nog niet eens zo heel groot, maar uiteindelijk verliezen we wel. De tegenstanders spelen in de top honderd van Nederland. Dat is voor ons te hoog gegrepen”, vertelt een realistische Wildeman. Toch blijft het team strijden voor elke bal en dat blijft het gehele seizoen een doel. “Verliezen is prima, maar we willen wel strijdend ten onder gaan. Ik denk dat we door die strijd ook nog wel een keer kunnen verrassen en wat puntjes sprokkelen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Dat het kwartet tafeltennissers nu als vlaggenschip acteert, is een tijdelijke oplossing. De mannen weten hun rol en schikken zich daar in. “Het is een overbruggingsperiode. Wij zijn het volledig eens met het nieuwe beleid en dragen daarom graag ons steentje bij. In de tweede divisie moet het eerste team uiteindelijk een springplank zijn voor jonge talenten. Die talenten zijn er zat en zij moeten er over twee of drie jaar staan. Dan kunnen ze ons mooi vervangen.”

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws