Tafeltennis Zwolle nog lang niet veilig

| 17-04-2011

Tafeltennis Zwolle heeft een slechte zaterdag achter de rug. In de degradatiepoule verloor het team van coach Lumen Dekker met 2-5 van Bultman Smash ’70 uit Hattem. Teleurstellender was echter het resultaat tussen Scyedam en Scylla. De hekkensluiter (Scyedam) won met 4-3 en bracht de achterstand op Zwolle terug tot drie punten.

Zwolle kwam er zaterdag niet aan te pas in de derby tegen Hattem. Lumen Dekker had met Gert Kobes, Robert Jan van der Heijden en Gerben Last zijn drie sterkste spelers opgesteld, maar na drie partijen keek Zwolle al tegen een 0-3 achterstand aan. Winst in de dubbel (Last/Van der Heijden) verschafte nog enige hoop, maar de twee daarop volgende partijen gingen weer eenvoudig naar Bultman Smash. Van der Heijden zorgde in de laatste partij tegen Ewout Oostwouder nog voor een belangrijk tweede punt voor de Zwollenaren.

Aan het einde van de competitie degradeert de nummer laatst uit de eredivisie. Zwolle staat nu voorlaatste (7e), een plek die verplicht tot het spelen van een degradatieduel. De komende twee weken staan er nog twee duels op het programma. Op 23 april neemt Zwolle het op tegen Scylla, een week later volgt het waarschijnlijk allesbeslissende duel tegen Scyedam. Beide keren speelt Tafeltennis Zwolle buitenshuis.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Robert Jan van der Heijden, Gerben Last, Gert Kobes

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws