Tafeltennis Zwolle kansloos tegen Avanti

| 20-11-2011

In de cruciale wedstrijd om het kampioenschap in de eerste divisie heeft het eerste herenteam van Tafeltennis Zwolle zaterdag met 7-3 verloren van Avanti. En op die overwinning van Avanti viel niets af te dingen, want de heren van de thuisploeg speelden goed en waren duidelijk beter dan de heren van Tafeltennis Zwolle, die niet in goede doen waren.

De wedstrijd begon met het duel tussen Vincent Blom en Gert Kobes. Gert had totaal geen controle en zag alle blokballen over tafel verdwijnen. Na een 3-0 nederlaag zat hij snel weer aan de kant. Gerben Last speelde goed tegen de Chinees Changyu Xu, maar de tafeltennisser van Avanti zette in de vijfde game een tandje bij en won de beslissende game met 11-7. Robert Jan van der Heijden had het lastig met Steffen Greup. In de eerste game had hij veel profijt van zijn moeilijk leesbare service, maar in volgende games had zijn opponent daar goed zicht op. Greup won de tweede en derde game, maar Robert Jan kwam terug door het initiatief terug te winnen. Met 9-11 in de vijfde game verscheen het eerste Zwolse puntje op het scorebord.

TT Zwolle had in het dubbelspel dit seizoen nog niet verloren, maar tegen Avanti gingen Robert Jan en Gerben met 3-0 ten onder. De wedstrijd tussen Xu en Gert Kobes bood het nodige spektakel. Af en toe kwam de klasse van Gert weer boven en was het tafeltennis fraai om te zien. Na een slappe derde game kwam Gert met 2-1 achter, maar knokte zich terug naar een vijfde game. Hij speelde va-banque na een 7-4 achterstand, maar moest toch naar de kant met een 11-9 nederlaag. Tijdens de pauze keek Zwolle dus tegen een 4-1 achterstand aan en was er geen hoop meer op een stunt. Na de pauze wist Robert Jan de goed spelende Blom aan de zegekar te binden in vier games en was Gerben volslagen kansloos tegen Greup.

Vervolgens startte Robert Jan de wedstrijd tegen Xu uitstekend. Hij zat overal bovenop en kwam met 0-2 voor in games. En weer schakelde de Chinees een paar tandjes bij en won de volgende drie games. In partij negen liet Gert Kobes zijn tegenstander Steffen Greup onnodig terugkomen in de wedstrijd. In game vijf speelde Gert echter weer naar behoren, met veel variatie dwong hij Greup tot fouten. Bij drie schamele punten bleef het echter voor TT Zwolle, want de vermoeide Gerben Last redde het niet tegen Vincent Blom. Met deze uitslag is Avanti de terechte kampioen en mag nu proberen via de play-offs de eredivisie te bereiken.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Robert Jan van der Heijden, Gerben Last, Gert Kobes

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws