Tafeltennis Zwolle haakt af in titelstrijd

| 06-11-2011

De titelaspiraties van het eersteteam van Tafeltennis Zwolle kunnen na zaterdag weer even de ijskast in. In een wedstrijd tegen laagvlieger Charybdis, die deels in het teken stond van de huldiging van enkele Zwolse EK-gangers, kwam de Zwolse ploeg niet verder dan 5-5. De achterstand op koploper Avanti liep daardoor op naar twaalf punten. De titel is nog niet helemaal uit zicht, maar dan moet er volgende week ruim worden gewonnen en op 19 november worden gestunt bij Avanti.

Tegen Charybdis speelde Tafeltennis Zwolle zaterdag echter teleurstellend. Gerben Last nam het team op sleeptouw met drie overwinningen, maar Robert Jan van der Heijden kende een zeer slechte avond met slechts één partijzege. De 15-jarige Wilfred Schipper bleef helaas puntloos. Het in de competitie nog ongeslagen Zwolse dubbel kwam ook tegen de Leidenaren echter niet in de problemen. Tot en met de vierde wedstrijd was er sowieso nog vuiltje aan de lucht. Na zeges van Van der Heijden, Last en de dubbel stond er immers een 3-1 tussenstand op het bord. De laatste wedstrijd voor de pauze bracht echter een ander beeld. Robert Jan van der Heijden moest helaas een nederlaag slikken, waardoor Charybdis terug in de wedstrijd kwam.

Na de pauze kwam Wilfred Schipper er direct al niet aan te pas en stond het razendsnel 3-3. Gerben Last bracht Tafeltennis Zwolle weer terug aan de leiding, maar Robert Jan van der Heijden moest meteen weer een punt inleveren. Een nieuwe zege van Last voorkwam in ieder geval een nederlaag, maar Schipper kon in de laatste partij niet voor de overwinning zorgen. Hij speelde zijn slechtste wedstrijd van de dag en moest de winst aan zijn tegenstander uit Leiden laten.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Robert Jan van der Heijden, Gerben Last, Wilfred Schipper

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws