Tafeltennis Zwolle geeft niets cadeau

| 29-01-2012

Het eerste herenteam van Tafeltennis Zwolle is zaterdag uitstekend begonnen aan de nieuwe competitie. Op bezoek bij Kluis in Geleen won de Zwolse ploeg het duel in de eerste divisie met 0-10. Bij TT Zwolle deed Gerben Last niet mee vanwege een lichte blessure. Robert Jan van der Heijden speelde meer dan degelijk. Hij kwam tegen geen van de tegenstanders in gevaar en behaalde samen met Bas Hergelink in het dubbel een overwinning in straight games.

De pas 14-jarige Hergelink begon gespannen aan zijn wedstrijd tegen Tim van den Oord, maar won wel in vier games. In zijn tweede partij kwam Bas met 2-1 achter tegen de onorthodox spelende Gamzajev, maar zette in de vierde en vijfde game voldoende druk om uiteindelijk toch te winnen. In de derde wedstrijd was er met een voorsprong van 0-2 in games weinig aan de hand voor Bas, maar toch liet hij Bas Sijstermans terugkomen in de wedstrijd. De jonge speler van TT Zwolle moest tot het gaatje gaan om met 9-11 in de vijfde game te winnen en zijn eerste hattrick in de eerste divisie te mogen vieren.

Tot slot speelde ook routinier Gert Kobes, die bijna twintig kilo is afgevallen, zaterdag drie prima wedstrijden. Tegen Gamzajev had hij het moeilijk, maar met 8-11 in de vijfde game trok Gert aan het langste eind. Ook tegen Sijstermans had hij vijf games nodig en overleefde in de vierde game zelfs een matchpoint tegen. De derde wedstrijd werd een simpele 3-0 overwinning voor Gert Kobes. Al met al was de overwinning met 0-10 wat ruim uitgevallen, maar niet minder welkom. TT Zwolle wil immers graag kampioen worden. Volgende week volgt de kraker in eigen huis tegen Hilversum.

Het tweede herenteam, debuterend in de derde divisie, startte voortreffelijk met een 7-3 overwinning op De Toekomst. Wilfred Schipper had het grootste aandeel in de overwinning met drie overwinningen. Martijn Polak zegevierde tweemaal en Jean Paul Montanus eenmaal. De twee Zwolse damesteams, uitkomend in de tweede divisie, startten met een 3-7 nederlaag.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Robert Jan van der Heijden, Gert Kobes, Bas Hergelink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws