Tafeltennis Zwolle boekt ruime overwinning

| 18-03-2012

Het eerste herenteam van Tafeltennis Zwolle heeft zaterdag een ruime 1-9 zege geboekt op hekkensluiter Argus. Namens de Zwolse formatie kwamen Robert Jan van der Heijden, Gerben Last en Bas Hergelink in actie. En van die drie heren hoefde in Harkstede alleen laatstgenoemde eenmaal een tegenstander te feliciteren. Bas verloor na vijf spannende games van Teun Bosveld.

In de eerste wedstrijd wist Robert Jan van der Heijden tegen de jonge Teun Bosveld voldoende druk te zetten en zegevierde na een moeizame eerste game (0-1). Vervolgens was het de beurt aan Gerben Last, die tegen Henk Jan Wils goed gebruik maakte van de zwakke punten van zijn tegenstander (0-2). Bas Hergelink had het in zijn eerste wedstrijd moeilijk tegen servicekanon Erik van der Greft, maar kreeg de service voldoende onder controle om de partij in vijf games over de streep te trekken (0-3). Daarna werd het dubbelspel door Zwolle zeer eenvoudig gewonnen, doordat de tegenstanders teveel fouten maakten (0-4). De laatste wedstrijd voor de pauze was die tussen Wils en Van der Heijden. Daarin verloor de speler van TT Zwolle de eerste game, maar ging vervolgens wat actiever spelen en wist alsnog te winnen (0-5).

Na de pauze werd de confrontatie in de eerste divisie tussen Argus en TT Zwolle hervat met het duel tussen de twee jonkies. En die wedstrijd werd gewonnen door Teun Bosveld. Met 11-9 in de vijfde was hij de gelukkigste van de twee (1-5). Gerben verraste vervolgens niet alleen door de service van Erik van der Greft goed te lezen, maar ook vanwege zijn verbazingwekkende snelheid. Hij haalde probleemloos alle korte stopballen (1-6). De partij tussen Wils en Hergelink was van beide kanten zeer matig en werd gewonnen door Bas (1-7). Vervolgens was Robert Jan nog te sterk voor Van der Greft (1-8). En kwam Gerben in de laatste wedstrijd af en toe in ademnood door het hoge tempo, maar won wel in vier games van Bosveld (1-9).

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Robert Jan van der Heijden, Gerben Last, Bas Hergelink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws