Tafeltennis Zwolle blijft in kampioensrace

| 16-10-2011

Het eerste herenteam van Tafeltennis Zwolle blijft meedoen om de titel in de eerste divisie. De Zwollenaren moesten het zaterdag weliswaar al snel stellen zonder Robert-Jan van der Heijden, die de strijd vanwege een elleboogblessure vroegtijdig moest staken, maar wisten op bezoek bij het tweede team van Pecos in Oegstgeest toch met 5-5 gelijk te spelen. Winst was er wel voor het eerste damesteam van TT Zwolle. In de strijd om lijfsbehoud in de tweede divisie werd met 8-2 gewonnen van hekkensluiter Nijmegen 2.

Robert-Jan beet voor TT Zwolle nog wel het spits, maar ondervond in zijn partij tegen Tony Nader al veel last van zijn elleboog. Hij paste zijn spel er op aan en kwam toch voor met 1-2 in games. In de vierde game kwam hij zelfs met 6-10 voor, maar wist het laatste punt niet te maken. Hij verloor de vierde game (13-11) en later ook de beslissende vijfde game. Vervolgens was het de beurt aan de jonge Bas Hergelink. Hij begon matig aan zijn partij tegen Mark van den Broek, maar bewoog later een stuk beter en won overtuigend. De derde singlepartij tussen Gerben Last en Ted van Berg ging verloren voor de Zwolse formatie. Na een hoopvolle eerste game (1-11) ging Gerben toch in vier games ten onder.

In het dubbelspel herstelde Gerben zich goed. Samen met Robert-Jan wist hij wel te winnen. Daarna moest Robert-Jan opnieuw in actie komen. Zijn blessure werd steeds pijnlijker en na een kansloze nederlaag werd direct de beslissing genomen om de laatste wedstrijd niet meer te spelen. Pauzestand 2-3 en eigenlijk dus 2-4. Direct na de pauze hield Gerben zijn team in de race door in vijf games van Tony Nader te winnen. De confrontatie tussen Bas Hergelink en Ted van de Berg werd een mooie. Bas speelde heel gevarieerd en won de eerste twee games met 8-11 en 9-11. In de derde game probeerde Van de Berg nog wel om de jonge speler uit zijn spel te halen door te ruziƫn over gebaartjes van Bas. Maar Bas liet zich niet gek maken en won de game met 5-11.

Na acht wedstrijden was de stand 4-4. De twee laatste singlepartijen waren dus nog erg belangrijk. Allereerst had Gerben Last weinig moeite met Mark van den Berg en zette Zwolle dus op 4-5. Maar in de laatste wedstrijd kwam Bas Hergelink er niet aan te pas tegen Tony Nader. Bas moest te veel het initiatief laten aan de tegenstander en dus werd het uiteindelijk 5-5.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Robert Jan van der Heijden, Gerben Last, Bas Hergelink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws