Tafeltennis ter nagedachtenis aan Diederik

| 18-06-2011

Plotseling is ze aan de beurt. Laura merkt het net op tijd en weet de bal nog over het net te krijgen. Alleen jammer dat het balletje de tafel niet raakt. "Haha, jij bent af”, roepen de meiden om haar heen. Het gaat dan ook om de prijzen tijdens het onderdeel ‘Super-Rond-de-Tafel’ op het Diederik Steunenberg Toernooi van Tafeltennis Zwolle in de BDG-hal in Zwolle-Zuid. En om een prijs te kunnen bemachtigen hoort een beetje intimidatie er ook bij, want Laura mocht eigenlijk nog gewoon meedoen. Gelukkig merkt ze het zelf ook en sluit ze aan. Even later valt ze door haar tweede fout helaas alsnog buiten de prijzen.

© Michael Bremmers

Rond de honderd jeugdige tafeltennistalentjes hebben zich zaterdag verzameld in Zuid, waar de tweede editie van het toernooi plaats heeft. Eén van de organisatoren, Han Oldenburg, legt nog maar eens uit hoe het toernooi is ontstaan. “Het toernooi is vernoemd naar Diederik Steunenberg. Hij was een jeugdspeler bij ons, totdat hij op zijn twaalfde plotseling overleed”, vertelt Oldenburg. “Hij was kerngezond, dus het was voor iedereen een grote schok. Door middel van dit toernooi willen we hem eren.”

© Michael Bremmers

De hele dag staat in het teken van hem, maar het is niet zo dat er constant aan hem herinnerd wordt. “Deelnemers komen uit het hele land, dus die zullen het misschien wel gelezen hebben. Maar meer ook niet. Toch merk je in de kleine dingen dat we echt wel aan Diederik denken”, vertelt Oldenburg. Hij laat de trofeeën voor de winnende spelers zien. Het zijn bijzondere prijzen, want ze zijn in de vorm van een muis. “Dat waren zijn lievelingsdieren, Diederik was helemaal gek van muizen.”

© Michael Bremmers

Ondertussen wordt er in de zaal van de BDG-hal fanatiek gestreden door de tafeltennissers. Vanuit het hele land zijn ze naar Zwolle-Zuid gekomen: van Amsterdam tot Limburg. En het gaat er fanatiek aan toe in de vier poules, die tot stand zijn gekomen op basis van rating. “Die rating is gebaseerd op de competitieresultaten. Zo krijgt iedere speler een eerlijke tegenstander”, legt de organisator uit. Uiteindelijk zijn er slechts enkelen die mogen strijden om de prijs, de felbegeerde muis. De prijs die de mensen bij Tafeltennis Zwolle zo doet denken aan 'hun' Diederik.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws