Tabonon wint Jopie van Kilsdonktoernooi

| 08-01-2017

Tabonon Sportschool is zaterdag winnaar geworden van de 39ste editie van het Jopie van Kilsdonktoernooi. In totaal deden er achttien heren- en vier damesteams mee in de WRZV-hallen en uiteindelijk bleek Tabonon bij de heren de sterkste. Bij de dames ging de eindzege naar Exstudiantes, die ploeg was in de finale de baas over Berkum: 2-0.

De wedstrijden in de poulefase gaven qua spanning een wisselend beeld. De poule met finalist VT Benz was het meest spannend, want daarin zorgde SC PEC Zwolle bijna voor een verrassing. VT Benz verloor in de poule verrassend van KPS en won uiteindelijk van ZWOVAA, waardoor de Kampenaren zich als nummer één plaatsten voor de kwartfinales. De have finales leverden vervolgens mooie duels op. VT Benz won met 2-1 van Marrakech en ook Tabonon plaatste zich voor de finale. Titelverdediger Connipony Rosteam werd ternauwernood uitgeschakeld. In de finale kwam Tabonon via Dani Lohman op een 1-0 voorsprong, waarna VT Benz de spanning terug bracht. Toch was die ploeg niet bestand tegen de kwaliteiten van Tabonon, dat onder aanvoering van Caleb Rahajaan met 3-1 wist te winnen.

Niet alleen waren er zaterdag prijzen voor de beste teams, ook werden er individuele prijzen uitgereikt. Caleb Rahajaan van Tabonon werd uitgeroepen tot speler van het toernooi en bij de dames was die eer weggelegd voor Lorie Schepers van Exstudiantes. Het toernooi werd gezellig afgesloten met muziek van de Zwolse zanger Wesley Wolters.

Voetbal, WRZV-hallen, Jopie van Kilsdonktoernooi, Zaalvoetbal, WRZV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws