Tabonon op podium bij grapplingtoernooi

| 05-12-2018

De Tabonon-leden Carlo Vrolijken, Ruben Drost en Fabian Lammertse hebben afgelopen zondag een podiumplek bemachtigd bij de ‘Primal Games’, één van de snelst groeiende grapplingtoernooien van Nederland.

Vechtsportschool Tabonon was goed vertegenwoordigd bij de zevende editie van de Primal Games, waar tegenwoordig ook internationale sporters aan meedoen. In totaal deden er tien Tabonon-leden mee, waarvan er vijf hun debuut maakten in de wereld van de grapplingwedstrijden. Carlo Vrolijken en Ruben Drost werden in de klasse tot 91 kilogram voor gevorderden respectievelijk tweede en derde. In de beginnersklasse tot 91 kilogram stond Fabian Lammertse op de tweede plek van het podium. Het doel van Tabonon is om de volgende editie van het toernooi met vijftien leden deel te nemen.

Grappling is een technische en veelzijdige sport die is ontstaan vanuit het Braziliaans Jiu Jitsu. De focus bij grappling ligt op het grondgevecht, waarbij er geen trappen en stoten zijn toegestaan. De filosofie achter Jiu Jitsu is dat een klein individu door het gebruik van de juiste technieken kan winnen van een groter en sterker individu.

Vechtsporten, Tabonon Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws