Tabonon laat zich zien op 'Battle of Urk'

| 02-12-2014

De Zwolse vechtschool Tabonon heeft zaterdagavond tijdens ‘The Battle of Urk’ van zich laten spreken. Op het voormalige eiland in Flevoland kwamen Karel Huisman en Bjorn Overdijk in actie en de heren lieten mooie dingen zien. Kickbokser Overdijk won in de nieuwelingenklasse, terwijl Huisman het met een gelijkspel moest doen.

The Battle of Urk werd zaterdag georganiseerd door kickboksschool The Revival, waarbij Tabonon werd vertegenwoordigd in zowel het kickboksen als in het MMA. Karel Huisman kwam tussen de verschillende kickbokspartijen door als MMA’er in actie. Hij vocht een amateurpartij van twee keer drie minuten en begon enorm gefocust. Staand was de vechter van Tabonon erg sterk, terwijl de tegenstander voornamelijk druk was met verdedigen. Uiteindelijk kreeg het gevecht op de grond een einde en bleef de eerste ronde onbeslist. In de tweede ronde van drie minuten was Huisman staand opnieuw de betere, maar op de grond kwam hij in het nauw. Dat gebeurde echter pas aan het einde van de partij, waardoor het eindsignaal al snel klonk. Na enig beraad besloot de jury dat het bij een gelijkspel bleef.

Voor kickbokser Bjorn Overdijk stond zaterdagavond zijn derde kickbokspartij in de nieuwelingenklasse op het programma. De laatste weken stonden voornamelijk in het teken van deze wedstrijd en dat bleek zijn vruchten af te werpen. Hoewel Overdijk in het begin van de partij nog veel tegenstand kreeg, won hij toch zijn partij. Gedurende de partij van drie keer anderhalve minuut werd de Zwolse vechter steeds sterker en uiteindelijk riep de jury hem uit tot winnaar. “Al met al was dit gala weer een mooie ervaring. Over twee weken vechten beide mannen weer, dan op het gala in Wormer”, laat de vechtschool weten.

Kickboksen, Vechtsporten, Tabonon Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws