SZ TOTO: ‘Ik zie het heel erg positief in’

| 19-09-2018

Na weken van voorbereiden, oefenwedstrijden en bekerwedstrijden gaat het zaterdag los: het amateurvoetbal. In Zwolle staat er direct een ontmoeting tussen stadgenoten op de rol, want in de vierde klasse D komen HTC en Dieze West elkaar tegen. “Ik kijk er echt naar uit om als trainer te beginnen”, vertelt Dieze-coach Tom IJzerman.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het lijkt erop dat IJzerman zijn zaakjes al aardig op de rit heeft. In de eerste drie bekerwedstrijden presenteerde Dieze West zich op een prima manier, want het rekende af met derdeklasser VIOS Vaassen en via een gelijkspel tegen Hatto Heim plaatste het zich voor de volgende ronde. Het deed IJzerman enigszins verbazen. “Ik weet welke kwaliteiten we in huis hebben. Toch vergeten veel mensen waar we vandaan komen. Dat we nu al opgewassen zijn tegen clubs als Hatto Heim en VIOS Vaassen, verbaasde me wel. Ik zie het heel erg positief in, want de ploeg staat er goed voor.”

Dieze West begint de competitie zaterdag met een uitwedstrijd bij HTC. De Tuinders overleefden de groepsfase van de beker niet, al werd de cyclus wel afgesloten met een klinkende 5-1 zege op VEVO. “Ik ken een paar jongens van HTC en weet dat zij ook wat nieuwe jongens hebben. Ik verwacht een hartstikke leuke pot, maar wij komen daar maar voor één ding: om drie punten op te halen”, zegt IJzerman, die graag bovenin mee wil doen. “Ik wil aanvallend voetbal spelen, het publiek vermaken en zorgen dat er weer positief over ons wordt geschreven. Als we dan ons koppie erbij houden, kunnen we bovenin meedoen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Sportief Zwolle organiseert wekelijks de ‘Sportief Zwolle TOTO’. In aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van alle duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je deze keer kans op twee kaarten voor PEC Zwolle - Excelsior. Meedoen is simpel en gratis! Het voorspellen van de 'Sportief Zwolle TOTO’ kan via desktop en tablet, maar ook via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO kom je in aanmerking voor de prijs. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat HTC van Dieze West wint? Klik dan op ‘HTC’ en het vakje van HTC kleurt groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk alle voorspellingen doet. Heb je alle voorspellingen gedaan? Stuur dan het formulier in via de knop 'versturen'. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 22 september 14.30 uur zijn geldig!Voetbal, HTC, Dieze West, Prijsvragen, Spijkerman Sports TOTO, Tom IJzerman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws