Synchroonzwemsters Swol zevende op WK

| 13-08-2017

Natasja van Schuppen en Joselien van de Craats, synchroonzwemsters van Swol 1894, zijn afgelopen week zevende geworden op het WK synchroonzwemmen. Het duo nam voor het eerst deel aan een wereldkampioenschap en dat betekende ook direct het einde van hun samenwerking. Van Schuppen start, na haar noodgedwongen herstelperiode, het komende seizoen met een nieuwe duet partner.

Van Schuppen en Van de Craats, zussen, zwommen tien jaar lang samen. Nog nooit kwamen de twee samen uit op een wereldkampioenschap en daarom werd besloten om als afsluiter af te reizen naar Boedapest. In de weken voorafgaand werd er druk gezocht naar sponsoren en donateurs en na een stuk in de krant en een reportage op TV begon de actie te lopen. Een groot deel van het benodigde bedrag werd opgehaald en zodoende kon het duo afgelopen week in actie komen op het WK. Van Schuppen opende het bal tijdens de technische soli en deed mee in de categorie 30-39 jaar. Ze hield haar twee Nederlandse collega's achter zich en dat resulteerde in een knappe elfde plaats.

Als duet maakten de twee zussen hun debuut op een WK en in de leeftijdscategorie 25-29 jaar namen ze het op tegen achttien andere duetten. In eerste instantie leek het duo van Swol het met een achtste plaats te moeten doen, maar door een strafpunt bij een concurrent werd het de zevende plaats. Een waardige afsluiter van de samenwerking van de zusjes, die nu ieder hun eigen weg kiezen. Van de Craats moet minimaal een half jaar herstellen, terwijl Van Schuppen al een andere duet partner heeft gevonden.

Swol 1894, Zwemmen, Synchroonzwemmen, Natasja van Schuppen, Joselien van de Craats

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws