Synchroonzwemsters op dreef in Duitsland

| 26-06-2017

De Swol-sychroonzwemsters Thirza Hoekstra, Natasja van Schuppen en Joselien van de Craats hebben afgelopen weekend met succes deelgenomen aan de Open Duitse Master Kampioenschappen. In het Duitse Remscheid wist het duo Van Schuppen/Van de Craats de eerste plaats te behalen. Individueel pakte Natasja van Schuppen ook nog goud in de categorie 30-39 jaar. En in de categorie 40-49 jaar was een bronzen plak weggelegd voor Thirza Hoekstra.

In totaal kwamen de dames van Swol 1894 zes keer in actie in Duitsland. Zaterdag stonden de technische uitvoeringen op het programma en zondag de vrije uitvoeringen. Thirza Hoekstra kwam met haar solo uit in de categorie 40-49 jaar en behaalde de derde plek. Het goud in de categorie 30-39 jaar ging naar Natasja van Schuppen. Zij liet de Duitse Yvonne Neumann ver achter zich. Een stuk spannender was de strijd bij de duetten. In de leeftijdscategorie 25-29 jaar bleef het tot op het laatste moment spannend, maar de zussen Natasja van Schuppen en Joselien van de Craats behaalden uiteindelijk toch de eerste plaats. Het verschil met het duet uit Karlsruhe scheelde maar een paar honderdsten.

WK in Boedapest
Voor het duo Natasja van Schuppen en Joselien van de Craats staat de komende periode vooral in het teken van het WK voor masters, dat in augustus in Boedepest wordt gehouden. Om de deelname aan het WK financieel rond te krijgen hebben de zussen een sponsoractie opgezet. Informatie over de actie is te vinden op www.synchroonzwemmen.eu.

Swol 1894, Synchroonzwemmen, Natasja van Schuppen, Joselien van de Craats, Thirza Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws