Sylvia Smit trefzeker voor winnend Oranje

| 06-03-2012

FC Zwolle-speelster Sylvia Smit is dinsdag belangrijk geweest voor het Nederlands vrouwenelftal. Smit scoorde in het duel tegen Nieuw-Zeeland tweemaal (2-2) en benutte in de gewonnen strafschoppenreeks ook nog een penalty. Door de zege op de Kiwi’s is Oranje het toernooi om de Cyprus Cup als zevende geëindigd. In de editie van 2011 waren de Oranjevrouwen nog finalist op het toernooi.

Oranje begon dinsdagmiddag niet geweldig aan de strijd om de zevende plaats. Door een wolkbreuk even voor de wedstrijd, was het veld zeer moeilijk bespeelbaar. De Nederlandse vrouwen hadden dan ook een tijdje nodig om in het spel te komen. Na een half uur kreeg Oranje pas wat beter grip. Kort daarna werd Kirsten van de Ven in het zestienmetergebied onderuit getrokken. Sylvia Smit pakte vervolgens de bal en schoot Nederland vanaf de strafschopstip op voorsprong.

Na een scrimmage voor het Oranje-doel besloot de scheidsrechter ook de Kiwi’s vlak voor rust een strafschop toe te kennen (benut door Amber Heyan), omdat één van de Oranje-speelsters liggend op de grond hands zou hebben gemaakt. Een aantal momenten van onoplettendheid in de Nederlandse achterhoede zorgde na de pauze zelfs voor 1-2. Met een flitsende aanval trok Oranje de stand echter weer gelijk. Na vloeiend positiespel liep Smit de voorzet van Van de Ven binnen.

Meteen na de reguliere speeltijd werd de strafschoppenserie door Nederland vlekkeloos afgewerkt. Terwijl doelvrouw Loes Geurts twee strafschoppen pareerde, schoten Smit, Maayke Heuver, Sherida Spitse en Van de Ven de ballen onberispelijk tegen de touwen. Manon Melis hoefde niet meer in actie te komen.

Voetbal, FC Zwolle, Oranje, Nederlands elftal, Sylvia Smit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws