'Swolsebostocht kent grote populariteit'

| 15-11-2012

De Rabo Swolsebostocht is populair. Al jarenlang komen zo'n 800 tot 1.000 ATB’ers voor deze toertocht naar de bossen rond Hattem, Heerde, Wapenveld en Wezep. Toerclub Swolland organiseert zaterdag 17 november alweer de 27ste editie van de Swolsebostocht. “Het belooft weer een mooie toertocht te worden. Naast de vaste gasten verwachten we dit jaar ook een aantal nieuwe deelnemers”, zegt Gerard Niens, voorzitter van Swolland.

Niens verwacht zaterdag opnieuw een succesvolle editie. “De weersvoorspellingen zijn op dit moment prima, dat is van groot belang. Als het regent en mensen kijken ’s morgens naar buiten, dan blijven ze bij slecht weer lekker liggen. De zon gaat zaterdag schijnen en het blijft droog, perfect weer voor een ATB-tocht”, zegt Niens, die het succes van de tocht ook wijt aan het mooie parcours. “De bossen op de Veluwe zijn sowieso geschikt voor deze tochten, maar het gebied rond Hattem, Heerde, Wapenveld en Wezep is prachtig en veilig. Mensen uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Brabant komen jaarlijks hierheen om deze tocht te rijden.”

De Rabo Swolsebostocht is al jarenlang een populaire ATB-tocht, maar Niens benadrukt dat het belangrijk blijft om nieuwe mensen te trekken. “Wij zoeken dit jaar meer de publiciteit op, om zo nieuwe mensen te trekken. Uiteraard is het mooi om een vaste groep bezoekers te hebben, maar nieuwe fietsers zijn elk jaar zeer welkom.” De toertocht kan worden gereden over 20, 35 en 50 kilometer, waarbij de kortste afstand uitermate geschikt is voor beginners. “De twintig kilometer is veilig en prima voor fietsers die het eens willen proberen”, aldus Niens, die ook zaterdag 800 tot 1.000 fietsers verwacht. “Het blijft afwachten, omdat wij niet werken met voorinschrijvingen. Maar de weersvoorspellingen zijn goed, het parcours is prachtig en we hebben niet zoveel concurrentie van andere toertochten in de regio. Alle ingrediënten voor een mooie dag zijn aanwezig.”

Mountainbiken, Toerclub Swolland, Rabobank, Swolsebostocht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws