Swolland houdt vernieuwde Provinciëntocht

| 06-03-2018

Toerclub Swolland organiseert op zaterdag 17 maart de Twee Provinciëntocht. Deze ‘voorjaarsklassieker’ gaat over rustige Overijsselse en Drentse wegen en start bij het DIFF Dance Centre in Zwolle. De deelnemers kunnen kiezen voor een route van 70 of een tocht van 135 kilometer. “Een compleet nieuw concept, maar wel over de bekende wegen”, laat de organiserende partij weten.

© Jan Burgman Fotografie

Allereerst start de tocht niet meer op twee punten, maar alleen bij dansschool Van Diffelen in Zwolle. De afstanden zijn hetzelfde gebleven, maar de routes worden niet meer gepijld. Er kan gekozen worden om de route met behulp van GPS af te leggen en het is mogelijk om voorrijders te volgen. “De GPS is te vinden via de site van Swolland en de site van de NTFU. Elke voorrijder rijdt met een andere gemiddelde snelheid. Er kan dus gekozen worden uit drie verschillende snelheden. Iedere groep vertrekt op een ander tijdstip“, zo luidt de uitleg.

Vooraf inschrijven voor de tocht is niet mogelijk, kan uitsluitend op de dag zelf. Deelnemers aan de GPS-route over 70 kilometer kunnen vertrekken tussen 9.00 en 11.00 uur, terwijl de rijders van de 135 kilometer tussen 8.00 en 10.00 uur moeten starten. Voor leden van Swolland kost deelname 2 euro, NTFU-leden betalen 4 euro. Niet-leden kunnen voor 6 euro meedoen aan de Twee Provinciëntocht.

Wielrennen, Toerclub Swolland

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws