Swolland houdt Salverda Peperbustocht

| 07-06-2016

Toerclub Swolland houdt op zaterdag 25 juni 2016 de eerste editie van de Salverda Peperbustocht. De toertocht wordt gehouden in en rond Zwolle en komt ter vervanging van de Ster van Zwolle Toereditie. De deelnemers kunnen kiezen voor een route van 85 of 130 kilometer, die individueel wordt afgelegd. “Het is een toertocht voor de sportieve toerfietser”, meldt Robert Venema namens de organisatie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Salverda Peperbustocht neemt op de fietskalender de plaats in van de Ster van Zwolle Toereditie. Daarnaast heeft Swolland ook besloten om de Salverda Heide en Heuveltocht te schrappen, zodat de toerclub zich kan richten op één grote tocht. “Het deelnemersaantal van de Heide en Heuveltocht nam langzaam af, ook omdat er in die periode de nodige concurrentie was. Daarom hebben we besloten om in te zetten op een tocht in de zomer en dat is juni geworden. Dat past veel beter in de agenda”, weet Venema, die met een groep van ongeveer 25 mensen bezig is met de voorbereidingen. “Zo hebben we weer verzorgingsposten geregeld, waar de deelnemers een hapje en een drankje kunnen krijgen. Ook is er weer douchegelegenheid op De Pelikaan.”

Want op De Pelikaan begint en eindigt de Salverda Peperbustocht. Vanuit de startlocatie zetten de fietsers koers naar het Vechtdal, om via onder andere Salland en de polders langs het Zwarte Water terug te keren naar Zwolle. Uiteraard mag ook de beklimming van de Lemelerberg niet ontbreken. Het inschrijven vindt plaats op de startlocatie, daar waar iedere liefhebber zich aan kan melden. Kosten bedragen 4 euro voor NTFU-leden, niet-leden betalen 6 euro. De organisatoren hopen vooral op mooi weer. “Daar is veel van afhankelijk. Bij mooi weer kunnen er maar zo 500 fietsers zijn, bij slecht weer halen we dat zeker niet. Uiteindelijk is het voor ons belangrijk dat iedereen een mooie tocht kan fietsen en heel tevreden terugkijkt. Dan hebben wij ook een leuke dag.”

Wielrennen, Toerclub Swolland, Peperbustocht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws