Swol trots op eigen internationaal toernooi

| 02-07-2018

Swol 1894 kijkt met trots terug op het eigen internationale synchroonzwemtoernooi voor masters. De Zwolse zwemclub organiseerde afgelopen weekend met succes de tweede editie van het ‘Swols Open Synchronized Swimming Championship for Masters’. De wedstrijd in zwembad De Vrolijkheid trok deelnemers uit Engeland, Duitsland, België, Spanje en Nederland.

Door de synchroonzwemmers van Swol 1894 werden in totaal acht uitvoeringen gezwommen. Zilver was er voor de solo van Thirza Hoekstra. Het mixed-duo Fokko de Gans en Natasja van Schuppen liep de eerste plaats nipt mis. Desondanks waren De Gans en Van Schuppen na afloop tevreden. “We zijn er erg blij met de tweede plaats, want dit was boven onze verwachting”, aldus Natasja van Schuppen, die ook voor het eerst met Hélène Heersema in actie kwam. Dit leverde gelijk de eerste plaats op. Van Schuppen zwom met haar solo naar een bronzen plak.

In vergelijking met de eerste editie van het internationale toernooi was het aantal deelnemers fors gestegen. Zo waren er maar liefst drie clubs uit Spanje present. In de smaak viel vooral de solo van Juan Riera Noguera uit Ibiza. De Spanjaard kreeg tijdens zijn uitvoering van alle aanwezigen in De Vrolijkheid de handen op elkaar. Ook van de drie Swol-zwemmers die zich vanaf nu volledig richten op het EK voor de masters in Slovenië.

Swol 1894, Synchroonzwemmen, Natasja van Schuppen, Thirza Hoekstra, Zwembad De Vrolijkheid

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws