Swol grossiert in eremetaal op het ONMK

| 23-01-2011

Een ploeg van tien zwemmers van Swol heeft dit weekend uitstekend gepresteerd tijdens het Open Nederlands kampioenschap voor masters in Heerenveen. Na drie kampioenschapsdagen bleek de oogst uiteindelijk met maar liefst 21 medailles niet bepaald zuinig te zijn uitgevallen. Swol zwom in totaal zeven gouden, acht zilveren en zes bronzen plakken bij elkaar.

In de categorie 60+ wist Bea Pool namens de Zwolse zwemvereniging een gouden medaille te behalen met een nieuw Nederlands record op de vijftig meter schoolslag in een tijd van 43,12 seconden. Christien Nieuwenhuis zwom zelfs twee keer een nationaal record. Op de 200 meter wisselslag was een tijd van 3.10,22 goed voor een gouden plak en op de 100 meter vlinderslag werd Christien eerste in een tijd van 1.24,92.

Verder was er goud voor Mathilde Vink op de 400 meter wisselslag en de 100 meter vlinderslag, voor Laura Oosterbroek op de 800 meter vrije slag en nogmaals voor Bea Pool op de 50 meter vlinderslag. De zilveren medailles werden in Heerenveen opgehaald Rob Berkhof (2), Christien Nieuwenhuis (5) en Rinette van der Vliet (1). Brons werd veroverd door Marjan Spoelstra (1), Kasper van den Berghe (1), Laura Oosterbroek (1), Bea Pool (1) en Rob Berkhof (2).

Swol 1894, Zwemmen, Mathilde Vink, Christien Nieuwenhuis, Bea Pool

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws